Nestlé business course voor talentvolle mensen

0
Leestijd: 3 minuten

Een Business Course. De ideale manier om een bedrijf en de mensen in een korte periode goed te leren kennen. Maar ook is het een uitgelezen kans om het bedrijf te tonen wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Daarom organiseert Nestlé (bekend van onder andere KITKAT, NESCAFÉ, FELIX en MAGGI) de Nestlé Young Talent Business Course.

Deze Business Course is de laatste selectieronde voor het Nestlé Young Talent Programme. In 2,5 dag leer je Nestlé op verschillende manieren kennen. Niet alleen werkinhoudelijk, maar ook de bedrijfscultuur. Samen met 23 andere studenten ervaar je of Nestlé en het Young Talent Programme goed bij jou passen.

Hoe werkt de Business Course?

Maar hoe werkt zo’n Young Talent Business Course? Pieter Klapwijk, Head of Human Resources bij Nestlé Nederland en Young Talent Charlotte Schuttevaer (huidige functie: Corporate Communications Specialist) verklappen de geheimen over hoe je hun toekomstige Nestlé-collega wordt.

Nestlé Business Course

Allereerst doorloop je een sollicitatietraject van verschillende rondes. Dit bestaat uit een intelligentietest, het invullen van een motivatieformulier, het schrijven van een motivatiebrief en een sollicitatiegesprek op kantoor.

Naar aanleiding hiervan krijg je een uitnodiging voor de Business Course. Charlotte: “Het gevoel dat je krijgt bij een bedrijf en de mensen na die 2,5 intensieve dagen, zegt heel veel over hoe het écht is om bij dat bedrijf te werken.”

Maar wat doe je dan op zo’n dag? Pieter legt uit: “De kandidaten laten aan de hand van een aantal praktijkcases zien wat ze kunnen en wie ze zijn. Daarnaast doen ze rollenspellen en geven ze presentaties.” Charlotte vult aan: “Deze cases behandelen de verschillende disciplines marketing, sales en category management die je ook tijdens het Young Talent programma in het echt als functie kunt gaan doen.”

Uiteraard spreekt het voor zich dat de Business Course een manier is om de beste kandidaten te vinden. Maar dat is lang niet alles volgens Pieter: “Het moet wel echt een wederzijdse ‘fit’ zijn en er moet natuurlijk de bereidheid tot longterm commitment zijn.” Daarom organiseert Nestlé ook een borrel en een barbecue, zodat men informeel elkaar goed leert kennen.

Charlotte vertelt dat er tijdens de Business Course verschillende Nestlé-medewerkers van managementniveau aanwezig zijn: “En tijdens de barbecue kwamen er ook veel huidige Young Talents langs om met ons te praten. Zo krijg je een goede indruk met wie je dagelijks samen zult werken.” Pieter: “Na de Business Course besluiten we wie er door zijn. Zij krijgen direct een jobaanbieding voor het Young Talent Programme.”

Young Talent Programme

Indien er sprake is van een succesvolle match, dan ben jij het nieuwe Young Talent van Nestlé. Charlotte: “Het is een fantastische start van je carrière als je veel van een bedrijf wilt leren, jezelf snel wilt ontplooien en veel trainingen wilt volgen om bepaalde managementfuncties in de toekomst te bekleden.”

Maar wat houdt dit programma in? Charlotte vertelt: “Je begint als Young talent als Regional Accountmanager in Field Sales, waar je onder andere de producten, het retailerslandschap en de concurrenten goed leert kennen.”Pietervervolgt: “Daarna stap je in een ‘rol’, waarbij je meer de diepte ingaat. Bijvoorbeeld in de marketing, of zoals Charlotte als Corporate Communications specialist. Dit traject waarin je meerdere functies zal bekleden duurt ongeveer 6 jaar, waarbij je in het algemeen jezelf verdiept in 2 functies.”

Pas jij bij Nestlé?

Nestlé zoekt communicatief sterke academici met commerciële ambities. Pieter: “Je moet dan vooral denken aan gedreven, proactieve, zelfstandige mensen die resultaatgericht zijn. Maar bovenal iemand die zichzelf kent. Uit ervaring weten we dat dat meestal mensen zijn die tijdens hun studententijd veel ondernamen. Mensen die graag ervaren.”

Charlotte beaamt dit en herkent zich hierin. Zij omschrijft een ‘typische’ Nestlé-medewerker als volgt: “Iemand met de drive om hard te werken en nét die stap extra te zetten. Maar hij/zij is ook heel enthousiast, sociaal en weet dat er ook tijd is voor ontspannen en gezellige activiteiten met je collega’s.”

Waarom aanmelden?

Op de vraag of Young Talent Charlotte nog tips heeft voor nieuwe talenten die overwegen zich aan te melden, zegt ze het volgende: “Schroom niet om contact op te nemen met mensen die bij Nestlé werken om alvast wat vragen te stellen zodat je meer te weten komt over ons bedrijf. Verder: bedenk voor jezelf wat jij zoekt in een werkgever en wat jij belangrijk vindt in jouw eerste baan. Wat wil je graag leren en ontwikkelen in de eerste jaren van je carrière? In wat voor werkomgeving voel jij je prettig en presteer jij optimaal? Als het bedrijf aansluit bij jouw ambities en bij het gevoel wat je bij je eerste werkgever het liefst zou willen hebben, dan weet je dat dit hét bedrijf is om je carrière te starten. Zelf voel ik me dan ook heel erg op mijn gemak binnen Nestlé en ik ga dus ook met plezier naar mijn werk.”

Lees hier meer over werken bij Nestlé

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.