Accountant bij Deloitte vertelt…

0
Leestijd: 2 minuten

Accountant bij Deloitte

De accountancy is een vak dat constant in beweging is en dat heeft het team aangescherpt. Bij Deloitte bestaan de opdrachtgevers uit grote multinationals en snelgroeiende, nationale ondernemingen. Zelf was ik vooral gericht op profit ondernemingen. De rede hiervoor was dat ik hier ervaring mee had en ik dacht hier de meeste uitdaging in te vinden. Na een tijdje werd ik gevraagd voor een opdracht binnen de zorg. Door de veranderingen binnen het zorgstelsel, ontstond er onzekerheid over de betrouwbaarheid van de cijfers van alle zorginstellingen. Ook vanuit de maatschappij werden er vaak negatieve geluiden over het nieuwe zorgstelsel geuit. De opdracht bestond uit het controleren van de jaarrekeningen en het opnieuw samenstellen van een jaarrekening. Na enige twijfel besloot ik het als een nieuwe uitdaging te zien en heb ik de opdracht met beide handen aangepakt.

Aan de slag

Met het team begonnen we enthousiast aan het beoordelen van de jaarrekening, om van daaruit een nieuw bekostigingssysteem op te kunnen zetten. Het bleek al snel dat deze jaarrekening erg complex was, waardoor we diep moesten graven in de administratie van de organisatie. Daarbij moesten we bij de controle rekening houden met de uitkomst en wat voor invloed dit zou hebben op zowel de maatschappij als de politieke besluiten. Het begint dus met een controle, maar dit vereist al snel een grondig onderzoek van alle factoren die meespelen in dit onderzoek. Ik ben naast de opdracht van het ziekenhuis nog steeds bezig ben met andere profit ondernemingen.

Ontwikkeling

Op persoonlijk vlak ben ik ontzettend gegroeid. Door de verschillende opdrachten kan ik mezelf op een heel breed vlak ontwikkelen. Ik word uitgedaagd om buiten mijn comfort zone te treden. Elk jaar krijg ik de kans om mezelf uit te dagen en dat heb ik bij deze opdracht ook gedaan. De afwisseling tussen de opdrachten zorgt ervoor dat ik genoeg ruimte behoudt om mezelf te specialiseren en diepgang aan te brengen in mijn onderzoek.

Interesse?

Sta jij net als de Accountant bij Deloitte ook open voor een uitdaging net als ik? En ben je geïnteresseerd geraakt in het werken bij Deloitte? Er zijn genoeg vacatures voor studenten en (young) professionals, dus neem snel een kijkje voor een passende vacature!

Deel dit bericht

Comments are closed.