Old Colfield Daaf @ The Change Collective

0
Leestijd: 2 minuten

Old Colfield met Daaf

“Ga je een Old Coffee doen met Daaf?”, “Oh, wat leuk dat je naar Daaf gaat!”, “Heel veel plezier bij Daaf, hij werkt echt bij een gaaf bedrijf!”. Op kantoor werd nogal enthousiast gereageerd op het feit dat ik een Old Coffee ging drinken met Daaf van Bilsen, oud trainee (team #18) en consultant bij The Change Collective. Voordat ik wist wie Daaf is en wat The Change Collective doet, waren mijn verwachtingen al hoog. En ze hadden gelijk op kantoor: mijn verwachtingen werden waargemaakt.

The Change Collective

Op een mooie, bijna idyllische locatie in Amsterdam Noord werkt Daaf bij The Change Collective. Een club van consultants die organisaties helpen bij fundamentele veranderingen op het gebied van strategie, leiderschap en cultuur. Op die manier begeleiden ze allerlei organisaties richting de nieuwe economie. Als afgestudeerd Arbeids- en Organisatiepsycholoog ben ik gelijk geboeid. Echter ben ik daar ook als Eva en vooral heel benieuwd naar Daaf en zijn Young Colfield ervaring. En die is louter positief. Niet omdat het áltijd leuk was, maar wel omdat het hem veel heeft gebracht. Zoals zeven teamgenoten, die nu zijn vrienden zijn. Met wie hij op Ardennenweekend (jargon voor teambuildingsweekend) is geweest. Maar ook vooral bij wie hij te allen tijde aan kon kloppen voor advies over werk en privé. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en om te kunnen sparren met gelijkgestemden is dan heel fijn. In combinatie met een bedreven Talent Manager en de vele trainingen die hij heeft gevolgd, zijn werk-Daaf en privé-Daaf steeds meer één geworden. En deze inzichten zijn in zijn huidige werk erg handig bij het helpen van anderen.

Young Colfield rookie

Als Young Colfield rookie ben ik, lichtelijk overrompeld, aan het luisteren naar zijn verhaal. Zelf heb ik eigenlijk nog geen idee waar ik naartoe wil, waar ik goed in ben, wie ik überhaupt ben. Ik vertel dit en vraag of hij dit herkent. “Volledig” is zijn antwoord. Gelukkig. “Tuurlijk heb je al enige zelfkennis, maar zijn dit meer losse puzzelstukjes. Aan het einde van het traineeship vallen deze steeds meer in elkaar.” Of hij dan nu 100% weet wat hij wil? Nee, maar wel dat hij 100% zeker in de goede richting zit. Het traineeship is geen ultieme oplossing voor al je vragen, maar het waren zeker leerzame, onvergetelijke en ontzettend waardevolle jaren.

Werken bij Young Colfield
Deel dit bericht

Comments are closed.