Young Colfield – Terugblikken met Joyce

0
Leestijd: 3 minuten

Door: Imke Sanders

De quote ‘de tijd vloog!’ is een veel gehoorde uitspraak van trainees die het einde van hun traineeship naderen. Daarom vinden wij het bij Young Colfield maar al te leuk om contact te houden met onze alumni. In deze blog blikt Joyce terug op haar haar tijd bij Young Colfield.

Een stukje context

Voordat ik meer vertel over het super leuke gesprek dat ik heb gehad met oud trainee Joyce, zal ik jullie eerst meenemen in een kleine sfeerimpressie. Ik word ontvangen in het gebouw van B. Amsterdam, het oude hoofdkantoor van IBM, dat na jaren leeg staan weer wordt gebruikt als broedplaats voor kleine ondernemingen, startups en freelancers. Toegegeven, de buitenkant ziet er hopeloos verouderd en onheilspellend uit, maar eenmaal binnen merk je dat niets je nog tegen houdt om creatief los te gaan. Na door een haveloos trappenhuis te zijn geworsteld, komen we aan op een prachtig dakterras dat de wereld een stukje groener maakt. Tussen de moestuinen en kakelende kippen begin ik mijn vragen af te vuren en vertelt Joyce haar verhaal.

Hoe zag jouw traineeship bij Young Colfield er uit?

Mijn eerste opdracht was bij Startupbootcamp waar ik 8 maanden heb gezeten. Startupbootcamp is een drie maanden durend accelerator programma waarbij de nadruk ligt op het samenbrengen en promoten van veelbelovende startups. De organisatie zorgt ervoor dat de deelnemende startups begeleid worden door een uitgebreid netwerk van mentoren, trainers en investeerders. Ik heb in de functie van operations manager het accelerator programma ondersteund. Als spin in het web was ik verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van het programma. Ik zorgde bijvoorbeeld voor het inplannen van de workshops en was de single point of contact voor alle mensen in en rondom het traject (bijvoorbeeld: trainers, mentoren, de startups zelf etc.). Daarnaast heb ik de Demo Day georganiseerd. Dit is de laatste dag van het programma waarop alle startups hun idee aan investeerders gaan pitchen. Ik had was nog nooit verantwoordelijk geweest voor de organisatie van zo’n groot event. Heel erg leuk!

Na Startupbootcamp ben ik bij ABN AMRO als IT Business Analyst aan de slag gegaan; compleet het andere uiterste. Juist omdat het een totaal andere omgeving is dan ik gewend was, heb ik daar ongelooflijk veel geleerd. Niet alleen inhoudelijk, maar ook over mezelf. Mijn laatste opdracht was via Vital Innovators, een organisatie gericht op zorginnovaties, bij HollandPTC in de rol van kwaliteitsmanager.

Klinkt als een breed scala aan bedrijven en opdrachten. Wat heb jij zoal geleerd in deze twee jaar?

Ik vond mijn twee jaar bij Young Colfield echt super. De trainingen zijn mega leerzaam en door de focus op persoonlijke ontwikkeling ga je echt met jezelf aan de slag. Daarnaast is band die je opbouwt met je team iets bijzonders; je deelt zo veel. Wij zeggen weleens tegen elkaar dat er maar weinig mensen zijn die zo veel van ons weten dan wij van elkaar. De diversiteit van mijn opdrachten was ook enorm waardevol. Toen ik net uit de collegebanken kwam was ik best wel zoekende naar welke baan/organisatie bij mij zou passen. Tijdens mijn traineeship ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat een kleine organisatie mij veel beter past dan een grote. Daarnaast heb ik echt geleerd om op mijn eigen kwaliteiten te vertrouwen; als je jezelf maar meebrengt dan is het goed genoeg. Doen waar je goed in bent in plaats van focussen op je mindere punten en dat continu te proberen verbeteren. Bij Young Colfield heb ik ook echt geleerd mijn gevoel te durven volgen en dat als ik doe waar ik goed in ben en waar ik dus energie van krijg ik vanzelf op de goede plek terecht kom. Het is nog steeds niet zo dat ik na deze twee jaar precies weet wat ik wil, maar de afgelopen twee jaar heeft mij wel heel erg geholpen met daar richting aan te geven.

Fijn! En nu project booster bij Innoleaps. Kan je daar iets meer over vertellen?

Ja, klopt. Ik ben hier via mijn contacten van Startupbootcamp terecht gekomen. Innoleaps richt zich op corporate innovaties; we proberen corporates te laten denken en werken als startups. Dit doen we door middel van corporate startup accelerator programma’s, masterclasses en executive board sessies. Juist door mijn mix van ervaringen bij verschillende organisaties ben ik gaan inzien dat startups en corporates veel van elkaar kunnen leren. De corporate innovatie hoek is super interessant. Veel grote bedrijven willen wel veranderen, maar weten nog niet precies hoe. Wat ik het allerleukste vind is we echt impact maken op de mensen die onze programma’s ingaan. Het zijn vaak mensen die al een lange tijd in een corporate werken en nu allemaal nieuwe manieren van werken leren. Die mensen uit hun comfort zone halen, zien groeien en nieuwe energie geven is echt heel erg tof.

Wat is je advies voor nieuwe of toekomstige Young Colfielders?

Ga het gewoon ervaren! Ga overal met de Ja-stand in en ga door te doen ontdekken waar je energie van krijgt en waar je krachten liggen.

Imke Sanders

Deel dit bericht

Comments are closed.