Ontslag nemen met klasse, hoe doe je dat?

0
Leestijd: < 1 minuut

Het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt

Richard Branson (weet dingen) publiceerde een artikel op LinkedIn over fatsoenlijk ontslag nemen. Mr. Virgin himself heeft zelf nooit ontslag hoeven nemen, maar heeft, als opperhoofd zijnde, de andere kant veelvuldig meegemaakt. En wat beter dan tips van een expert?

Wanneer je een nieuwe uitdaging tegenkomt die aantrekkelijker is dan je huidige baan, dan moet je er vooral voor gaan. Het gaat erom hoe je je collegae en je oude broodheer vervolgens achterlaat.

“Explain your reasoning, share your vision for the future, and make an effort to keep in touch.”

 Ga niet de deur uit als een blije dolfijn rond voedertijd. Je collega’s moeten wel blijven en hebben graag dat je het enigszins vervelend vindt dat je ze gaat achterlaten.

Vertel je beredenering, deel je visie en doe moeite om contact te houden met je collega’s. De uitspraak die steeds herhaald wordt: “do not burn your bridges when leaving a company”. De brug waaraan je jaren lang gewerkt hebt zal je in de toekomst nog nodig kunnen hebben, dus hou hem in tact.

Wees dankbaar

Ja mam, doe ik. Echt, wees dankbaar voor wat je is aangeboden in de laatste jaren. We gaan er even vanuit dat je het naar je zin hebt gehad, anders had je allang weg moeten zijn en ben je dus een luie hond.

Ook al koester je een lichte haat jegens je (bijna) oude werkplek, het onderhouden van je netwerk is dan het enige dat je er nog aan kunt overhouden. Dus wees een nette kerel/dame en blijf volwassen. Wie weet heb je ooit nog iets van ze nodig.

Deel dit bericht

Comments are closed.