Scriptie meenemen naar een sollicitatiegesprek

0
Leestijd: 2 minuten

Heb jij succesvol je scriptie afgerond? Super! Deze kun je namelijk meenemen naar je sollicitatiegesprek. Vooral als je weinig tot geen werkervaring hebt is dit een prima manier om je kwaliteiten te laten zien. Een scriptie laat namelijk zien hoe analytisch en oplossingsgericht je kunt werken. 

Solliciteren zonder de gewenste werkervaring

Na een lange strijd ben je eindelijk afgestudeerd. Wellicht weet je al wat je wilt doen na je studie of misschien ook niet. Wil je verder studeren? of wil je meteen beginnen met werken? Dit ligt helemaal aan je eigen voorkeuren. Heb je gesolliciteerd voor een baan van jouw voorkeur en ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dan vond de recruiter jouw cv en sollicitatiebrief interessant genoeg en ziet jou wellicht als een potentiële kandidaat. Als je recent bent afgestudeerd en bijvoorbeeld weinig werkervaring hebt of niet de gewenste werkervaring die je nodig hebt voor een bepaalde functie, is het een idee om je scriptie mee te nemen naar het sollicitatiegesprek. Vooral als je een hoog cijfer hebt is dit interessant. Is je cijfer lager dan een 7? Dan wordt het afgeraden je scriptie mee te nemen. 

Het sollicitatiegesprek

Wanneer je solliciteert als een fresh graduate en wordt uitgenodigd voor een gesprek, kan het voorkomen tijdens een sollicitatiegesprek dat er wordt gevraagd naar het onderwerp van jouw scriptie. Dit is een goed moment om over jouw eindopdracht te praten. Je kunt de recruiter vragen of hij of zij het leuk zou vinden om je meesterwerk door te nemen. Zo kom je ook nog eens enthousiast over en heb je tevens leuke gespreksstof. 

Startersbanen

Ben je nog opzoek naar een startersbaan? Wij zullen kort voor een aantal opleidingsrichtingen ideeën voor een startersbaan voorstellen.

  1. Economie en bedrijf

Een economische of business opleiding is vaak breed. Er zijn vele kanten waar je op kunt gaan. Je zou bijvoorbeeld kunnen solliciteren als recruiter (HR), Account Manager (sales), of marketeer (marketing). 

  1. Techniek 

Als je een technische opleiding hebt afgerond kun je bijvoorbeeld aan de slag als Junior Developer. 

  1. Recht en bestuur

Met een juridische achtergrond kun je bijvoorbeeld solliciteren naar een startersbaan als Juridisch secretaresse of schadebehandelaar.  

Klik hier voor de 10 meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Deel dit bericht

Comments are closed.