Op de bank met Young Colfield trainee Emily

0
Leestijd: 2 minuten

Op de bank! Benieuwd wat bankhangen betekent bij Young Colfield? Emily vertelt ons over de eerste ervaringen als Young Colfield trainee. Lees haar blog!

Hi! ik ben Emily van de Bunt, Young Colfield trainee en nu ook echt aan het werkende leven begonnen als trainee in het Talent Program. Kortgeleden wandelde ik mijn allereerste echte werkdag in, met een rugzak vol aan verwachtingen uit eerdere stages en ervaringen. Gedachtes over langzame uren, verplichte taakjes en het zijn van de jongste junior zwermden nog door mijn geheugen. Aangezien ik nog in afwachting ben van een opdracht begon ik deze dag op ‘de bank’, zoals dat wordt genoemd. Hoewel ‘het zitten op de bank’ anders doet insinueren, heb ik de afgelopen tijd absoluut niet hoeven bankhangen. En die rugzak is in een korte periode heel anders gevuld. Hier vertel ik er graag wat meer over.

Wat doe ik op de bank?

Tijdens de stand-up op maandagochtend worden lopende zaken en nieuwe projecten onder bankzittende Young Colfield trainee verdeeld. Doe ik direct mijn eerste SCRUM ervaringen op. Hier kan iedereen projecten en taken oppakken die hem of haar interessant lijken. Zo werd ik meteen betrokken bij het uitdenken van een marketing strategie. Hatsikidee, hier heb je een portie vertrouwen en een portie vrijheid. Maak er iets moois van! Een uur laten stond ik samen met een andere trainee in onze meeting room ‘de bank’, volgehangen met bekladde flipovers als resultaat van de stroom aan ideeën en energie die we tijdens de brainstorm in elkaar naar boven haalden.

Daarnaast stond er een Crowd Consulting sessie op de planning bij groot pensioen beheerder PGGM. Mocht je meer over Crowd Consulting willen weten, klik dan hier. De crowd bestond uit de Risk & Compliance afdeling van PGGM, hun klanten en een aantal Young Colfieders. Hoewel ik niet veel van Risk & Compliance af weet en überhaupt weinig ervaring heb in de pensioenwereld, kreeg ik de kans en verantwoordelijkheid om met hen over hun data en informatie vraagstuk na te denken. Waar ik eerder het gevoel had dat ik als starter nog weinig toe kan voegen, was het geweldig om tijdens deze dagen te ervaren hoe ook juist mijn mening en onbevangen blik een belangrijk onderdeel waren van het komen tot een oplossing tijdens de design sprints.

Naast deze sessies en projecten is er ook tijd voor persoonlijke ontwikkeling op de bank. Hoewel ik hier zelf nog niet aan toe gekomen ben, spiek ik af en toe nieuwsgierig in een van de stiltehokjes wanneer een andere trainee daar een SCRUM examen aflegt. Zelf ga ik aankomende tijd aan de slag met het halen van mijn Prince 2 certificaat. Daarnaast staat iedereen ervoor open om een uurtje in te plannen om bijvoorbeeld over je kernwaarden te praten.

Hoe ik deze tijd ervaar

Soms moet ik mezelf ervan bewust maken dat ik daadwerkelijk aan het werk ben. Het voelt vooral als het doen van interessante en coole projecten met vrienden en mensen die me inspireren. Niet eerder dat ik op deze manier vrijheid en tegelijkertijd ondersteuning voel om mijn capaciteiten te testen, te spelen met ondernemen en te praten over je groei. Aan de andere kant is dit ook hoe werken kan zijn, in beweging, vol energie, vol vertrouwen en met geweldige mensen. Ik ben blij dat elke ervaring m’n rugzak weer een beetje vult en m’n beeld van het werkende leven verbreedt. Vanuit deze basis ben ik klaar om aan m’n eerste opdracht te beginnen!

Allemaal leuk en aardig zo’n traineeship, maar je moet eerst solliciteren. Lees hoe je dé motievatiebrief die van jouw een trainee maakt schrijft.

Deel dit bericht

Comments are closed.