Skyscrapers Bootcamp Society traject 2018

0
Leestijd: 2 minuten

“Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ieder kind klimaatneutraal leeft?”. De Skyscrapers zijn met dit Wicked Problem van Missing Chapter Foundation aan de slag gegaan. Samen met kinderen van de basisschool, zijn de Skyscrapers over deze vraag gaan brainstormen.

Maatschappelijke ontwikkeling

Binnen het traineeship vinden wij het belangrijk dat er, naast professionele werkervaring opdoen, ook aandacht wordt besteed aan de maatschappelijke ontwikkeling van een Skyscraper. In het traineeship komen vier thema’s terug: Mind, Body, Soul en Society. Binnen het onderdeel Society gaan de trainees aan de slag met een Wicked Problem. Hierbij ondersteunen de Skyscrapers sociale organisaties die actief zijn in Nederland en een concrete hulpvraag hebben. Klik hier als je wilt weten wat een Wicked Problem ook alweer is. Het Wicked Problem van 2018 werd in maart bekend gemaakt. Samen met Missing Chapter zijn onze trainees bezig om het volgende Wicked Problem op te lossen: Hoe gaan wij kinderen tot actie brengen om klimaatverandering tegen te gaan? Afgelopen vrijdag gingen onze trainees er verder mee aan de slag….

Tegen klimaatverandering

Hoe dan? Door kinderen te betrekken bij het bedenken van ideeën om klimaatverandering tegen te gaan. Onder begeleiding van Pridea vond in de Bijlmerbajes (slechts op bezoek) een bootcamp plaats. Samen met een schoolklas werd op creatieve wijze gebrainstormd over oplossingen voor de toekomst. Kinderen stellen vragen die een volwassene misschien niet had gesteld. Zo kom je samen op nieuwe ideeën. Wat zou de perfecte oplossing kunnen zijn? Dat was het beginpunt. Na 2,5 uur te hebben nagedacht, gebrainstormd, getekend en gepitcht, waarbij een van de kids zelfs een rap deed voor de hele groep, ging de schoolklas weer terug naar school. Tijd voor de Skyscrapers om verder te werken aan de ideeën: Hoe komen we van de perfecte oplossing naar de meest bruikbare oplossing?

De komende maanden gaan de skyscrapers verder met de bedachte oplossingen aan de slag. Door te testen en verder te ontwikkelen komen we zo bij bruikbare oplossingen. In september vindt de finaledag plaats. Spannend!

Op onze website en Instagram kun je het proces blijven volgen.

Deel dit bericht

Comments are closed.