Tim vertelt over zijn rol binnen het CEVA Traineeship

0
Leestijd: 2 minuten

Momenteel werk ik als project engineer op de vestiging in Born. In deze rol ben ik bezig geweest met drie projecten. Één die ging over het verbeteren van de productiviteit van de outbound afdeling. Het leuke hieraan is dat je samen met operators werkt. Hun betrokkenheid gaf mij veel energie om samen stappen te zetten en de productiviteit te verhogen. In een ander project was ik als projectmanager verantwoordelijk voor de implementatie van een nieuwe business binnen onze vestiging. Tijdens dit project had ik niet alleen contact met diverse lagen uit de organisatie maar ook met de klant. Hier leer je enorm veel van! Voor het laatste project moest ik een analytische onderbouwing opstellen over de impact van een contractverlenging van een bestaande klant. Hiervoor heb ik veel data moeten gebruiken om goed onderbouwde aanbevelingen te doen richting het management van de vestiging. Ik mocht mijn aanbevelingen presenteren aan de klant. Dit heeft geresulteerd in het plan om het warehouse uit te gaan breiden. Hierom ben ik trots dat er echt iets met mijn aanbevelingen wordt gedaan, het geeft voldoening om te zien dat je harde werk wordt beloont!

“Ik heb gekozen voor het Traineeship van CEVA omdat hier de sky écht de limit is op het gebied van carrièremogelijkheden.”

Geen enkele dag is hetzelfde, ieder project heeft verschillende fases. Tijdens de start van een project draait het vooral om het formuleren van het doel en het leren kennen van de betrokken medewerkers en stakeholders. De tweede fase bevat een data-analyse en hierop volgt de implementatie fase, de naam zegt het al; de fase waarin ideeën worden geïmplementeerd. In de nazorgfase vinden diverse metingen plaats om te controleren of het gewenste effect ook daadwerkelijk is behaald. Een dag als project engineer is altijd anders. Waar je het ene moment op de werkvloer bent en contact hebt met warehouse operators om data te verzamelen, ben je het andere moment jouw ideeën aan het presenteren aan het management.

CEVA is een open organisatie waar het eenvoudig is om met diverse mensen uit de organisatie een gesprek aan te gaan. Als trainee is er genoeg tijd om te ‘connecten’ binnen andere sites waardoor je een netwerk opbouwt dat je in je latere carrière erg goed kunt gebruiken.

Ik heb gekozen voor het traineeship van CEVA omdat hier de sky echt de limit is op het gebied van carrièremogelijkheden. Bij CEVA ben je echt van toegevoegde waarde en zo word je ook behandelt. Dagjes uit, een BBQ en een duurzaam inzetbaarheidsbeleid getuigen van een bedrijf dat aandacht aan je schenkt!

Geschreven door: Tim Berghs, Management Trainee bij CEVA Logistics

CEVA Traineeship

Wil je meer verhalen lezen over CEVA Logistics? Lees hoe een groep van 25 Young CEVA-leden afgereisd zijn naar Barcelona

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.