Trainee Ilse Ramaker – Nationaal Water Traineeship

0
Leestijd: 2 minuten

Ik ben Ilse Ramaker, woon in Mariënberg en ben 22 jaar. In juni 2019 ben ik afgestudeerd in Ruimtelijke ordening en planologie op Saxion te Deventer. Tijdens de opleiding kreeg ik als student veel vrijheid en heb ik me kunnen verdiepen in de thema’s klimaat en energie. Waar ik mij over verbaasde, is dat enorm veel partijen binnen de ruimtelijke ordening aan de slag zijn met duurzaamheid, maar nog niet goed weten hoe ze dit moeten aanpakken.

Ook tijdens mijn afstudeeronderzoek heb ik me bezig gehouden met het aspect duurzaamheid. Bij Roelofs kreeg ik de kans mij te verdiepen in duurzaamheid in de grond-, weg- en waterbouw. Een relatief technisch en traditioneel vakgebied, waar de transitie richting duurzaamheid nog moeizaam verloopt.

Aansluitend mijn opleiding, wilde ik werkzaam blijven binnen dit vakgebied en mijn steentje bijdragen. Ik ben nu werkzaam als adviseur water, riolering en ecologie binnen Roelofs Advies en Ontwerp. Hier houd ik mij onder andere bezig met klimaatstresstesten, de risicodialoog, klimaatbestendig ontwerpen, maar schuif ik ook aan binnen lopende projecten binnen het bedrijf en stuur ik op een duurzame en circulaire aanpak. Kortom, binnen Roelofs houd ik mij bezig met circulaire economie, klimaatadaptatie en energietransitie.

Zelf ben ik aangesloten bij het watertraineeship en volg ik de special Stedelijk water. Naast het standaard traineeprogramma, volg ik ook inhoudelijke vakken zoals de basisopleiding riolering, cursus stedelijk water en de cursus klimaatadaptatie in de stad. Het leuke als trainee vind ik dat ik de kans krijg mij persoonlijk én inhoudelijk te ontwikkelen bij het Nationaal Water Traineeship. Daarnaast werk je binnen projecten ook samen met energietrainees en bodemtrainees. Je kunt enorm veel van elkaar leren, zeker binnen dit vakgebied!

Ilse is trainee van oktober 2019 tot oktober 2021.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.