Trainee Jeroen de Bruin – Nationaal Water Traineeship

0
Leestijd: < 1 minuut

Mijn interesse in duurzaamheid is ontstaan na een reis naar Maleisisch Borneo, waar meer palmolie dan regenwoud te vinden is. Met de studies Biologie en Sustainable Development in Utrecht heb ik mij kunnen verdiepen in de effecten van milieuvervuiling en klimaatverandering. Duurzame vraagstukken zijn ingewikkeld en wat mij opviel is dat er één grote verbindende factor is: water. Mijn volgende uitdaging is daarom het ontdekken van de watersector. Het Nationaal Watertraineeship en mijn werk bij Waterprof sluiten hier perfect bij aan!

Ik werk nu bij Waterprof, een klein adviesbureau in Utrecht. Waterprof ondersteunt opdrachtgevers in de water-, agro- en energiesector bij het zetten van de volgende stap in het verduurzamen van de leefomgeving en geeft praktisch advies op het gebied van proces- en programmamanagement. Als Adviseur Water en Energie werk ik momenteel aan verkenningen voor aquathermie (warmte uit water). Een nieuwe thema binnen de energietransitie waar waterschappen en andere overheden steeds vaker mee te maken krijgen. Dit zorgt dan ook voor veel vragen. Wat is de potentie? Waar zet je het in? Onder welke voorwaarden?

Wat mij aanspreekt bij Waterprof is dat ik de vrijheid heb om te ontdekken wat ik écht wil. Vanuit mijn brede interesse in duurzaamheid is dat best een uitdaging. Het is dan ook heel leerzaam om als adviseur mee te werken aan verschillende projecten en bij andere organisaties over de vloer te komen. Het Nationaal Watertraineeship helpt bij deze ontdekkingsreis. De trainingen geven nieuwe inzichten in mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten. Daarnaast heb je een fantastische groep mede-ontdekkingsreizigers om je heen. Iedereen heeft een andere achtergrond en dat vult elkaar goed aan. Ik ben er zeker van dat de komende twee jaar mij veel mooie dingen gaan opleveren.

Jeroen is trainee van oktober 2019 tot oktober 2021.

Deel dit bericht

Comments are closed.