Trainee Lieke Knip | Ahold Delhaize

0
Leestijd: 3 minuten

Als student deed ik elke dag boodschappen bij de Albert Heijn, niet erg efficiënt, maar wel heel leuk! Hoe gaaf om nu voor dit mooie bedrijf te werken? Wat ik het mooiste vind aan Ahold Delhaize is de drive om er met z’n allen alles aan te doen om het beste te realiseren voor de klant. Iedere dag weer. Toen ik voor het eerst kennismaakte met Ahold Delhaize, tijdens de organisatie van een congres in Groningen, viel deze drive mij meteen op. Iedereen was enthousiast, open en gemotiveerd. Dit zorgt voor een fijne sfeer: iedereen is geïnteresseerd en bereid je te helpen. Hierdoor ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk!   

Mijn traineeship ben ik gestart op de afdeling “Learning, Talent & Leadership Development”. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het leren en ontwikkelen van alle medewerkers van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Zowel in de winkel, als op kantoor. Dit jaar heb ik een nieuwe opleiding ontwikkeld voor medewerkers in de winkel, een onboardingsprogramma opgezet voor medewerkers op het hoofdkantoor en samen met mijn team een nieuwe visie op leren en ontwikkelen opgezet.

De afwisseling tussen operationeel en strategisch werken is daarbij erg interessant. Hierdoor heb ik niet alleen geleerd om snel met verschillende leveranciers en stakeholders te schakelen, maar ook om analytisch te denken. In de projecten heb ik veel vrijheid en vertrouwen gekregen om dingen op mijn eigen manier te doen. Dit is erg leerzaam en geeft mij veel energie. Door inzichten vanuit mijn studie te combineren met de strategische richting van Albert Heijn, bijvoorbeeld in een cross functioneel team, merkte ik dat ik gelijk impact kon maken. Dat ik nog geen ervaring in de winkel had, was geen enkel probleem! 

Als trainee word je ontzettend goed begeleid. Er zijn verschillende trainingen en coaching sessies die jou helpen om je persoonlijke ontwikkeldoelen te realiseren. Door de vrijheid en ruimte die je krijgt, heb je de kans om alles wat je in de trainingen leert in de praktijk te brengen. Het is grappig om dan het verschil te merken en erachter te komen wat voor jou wel en niet werkt. Hierdoor leer je jezelf beter kennen en kom je erachter wat jou uniek maakt.

Naast de trainingen word ik ook goed begeleid door mijn team. Zij zijn erg betrokken en nieuwsgierig naar hoe ik dingen ervaar: “Wat vind jij daar nou van?” is een veelgestelde vraag. Elke week heb ik een gesprek met mijn manager. We bespreken dan hoe het met mijn werk gaat, maar vooral ook hoe het met mij gaat. Van mijn manager heb ik geleerd om mijzelf uit te spreken en dingen op mijn eigen manier te doen. “Vertrouw op je gevoel en blijf bij jezelf!” zegt ze vaak. 

Dit traineeship is voor mij de perfecte start! Door de afwisseling tussen het hoofdkantoor en de winkel, leer je niet alleen het bedrijf beter kennen, maar ook jezelf. Het is fijn om met een traineegroep te starten:  je begint allemaal op hetzelfde moment en loopt tegen verschillende dingen aan. Waardevol om dan ervaringen te delen en met elkaar te kunnen sparren! Zo leer je van én met elkaar. En natuurlijk is het ook vooral erg gezellig en doen we samen leuke dingen. Zo zijn we een weekendje weg geweest en drinken we regelmatig een biertje. Dat doen we trouwens niet alleen met onze groep, maar ook met andere collega’s! 

Afgelopen jaar is echt voorbij gevlogen en ik heb onwijs veel zin om in de winkel te starten. Het leuke daarvan lijkt mij het contact met de klanten. Ik ben erg benieuwd hoe zij Albert Heijn ervaren. Deze kennis kan ik in mijn derde jaar dan weer meenemen naar het hoofdkantoor. Als tip zou ik je mee willen geven: blijf bij jezelf en heb lef! Wees nieuwsgierig, spreek jezelf uit en stel vragen als je iets niet weet. Dat wordt alleen maar gewaardeerd! 

Helemaal enthousiast over Hét Retail Management Traineeship? Check dan deze pagina en solliciteer mee! 

Ga naar de website
Deel dit bericht

Comments are closed.