Hoe kom je aan een baan? – Moongro

0
Leestijd: 3 minuten

Als je nog aan het studeren bent hou je je er misschien nog niet zoveel mee bezig. Maar het is een vraag die een steeds grotere rol gaat spelen: Hoe vind ik een baan? Er zijn vele manieren om een baan te vinden, sommige manieren passen misschien meer bij jou dan andere. Vandaar dat wij alle manieren nog even op een rijtje hebben gezet.

Vacatureoverzichten

De meeste jongeren gebruiken een vacatureoverzicht bij het zoeken naar een baan. Er zijn vacatureoverzichten in verschillende vormen. Sommige vacaturebanken halen automatische alle vacatures die ze tegenkomen van internet. Andere vacaturebanken plaatsen alleen vacatures van hun eigen klanten. Deze vacaturebanken zijn meer gespecialiseerd en up to date. Zo heb je een vacatureoverzicht specifiek voor traineeships, inhousedagen en businesscourses.

LinkedIn

LinkedIn is ook een makkelijke manier om een baan te zoeken. Je kunt zelf zoeken naar organisaties maar ook kijken op de speciale jobfeed van LinkedIn:

Het mooie van dit systeem is dat je vaak kunt zien hoeveel mensen er al gesolliciteerd hebben en hoelang de vacature al online staat. Ook kun je via de jobfeed van LinkedIn vacatures zoeken op basis van jouw profiel en carrière-interesses. Dit geeft je een beter beeld van je kansen.

Naast zelf zoeken en de jobfeed kun je een eigen bericht plaatsen op je tijdlijn. Misschien heeft één van jouw connecties wel een goede tip of kent diegene de juiste persoon die jou verder kan helpen. Ook heb je zogenoemde “verbinders” op LinkedIn. Dit zijn mensen met vele duizenden connecties die jou bericht kunnen delen. Verbinders kunnen jou voorstellen bij mensen die je anders nooit zelf had kunnen vinden.

Tot slot kun je op LinkedIn carrière-interesses delen. Dit laat recruiters weten dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging. Hiermee wordt de kans op relevante vacatures van recruiters verhoogd en dit brengt ons ook bij het volgende onderwerp: Recruiters.

Recruiters

Recruiters zijn er in verschillende vormen en maten, de ene recruiter neemt ongewild contact op, de andere recruiter doet dit alleen als jij hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn. Let wel op bij recruiters of hun motivatie op de juiste plek is. Sommige recruiters willen graag targets halen en kunnen je proberen te pushen naar een functie die niets voor jou is. Gelukkig zijn er heel veel recruiters die wel kijken naar wie jij persoonlijk bent en je ook echt willen helpen. Wees daarom niet bang zelf contact op te nemen met een recruiter, ze kunnen zomaar connecties hebben bij jouw droombedrijf. Daarnaast zijn recruiters een goede hulp als je niet weet wat je leuk vindt of waar je naar moet zoeken. Recruiters komen dan met voorstellen waarna jij kan kijken of dit iets is wat bij jou past. Lekker makkelijk!

Moongro Talentpool

Hiernaast kun je via de Talentpool op basis van je interesses in contact komen met een career consultant vanuit Moongro, die met jouw profiel aan de slag gaat om te kijken of er een match is met een bedrijf. Een career consultant ondersteunt jou kosteloos in het sollicitatieproces vanaf het eerste contact tot aan het laatste gesprek.

Wil jij een aanmelden voor de Talentpool en geholpen worden bij de zoektocht naar je eerste baan? Meld je dan aan via onderstaande button.

Aanmelden Talentpool

Social Media

Sommige organisaties delen hun openstaande vacatures via hun social mediakanalen. Mocht jij graag willen werken bij een specifieke organisatie, is het verstandig deze te volgen op social media. Hiernaast geeft een kanaal als Instagram vaak een goed beeld van de bedrijfscultuur en wat voor evenementen er worden gehouden.

Zelf Zoeken

Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan, dit is een goede optie als er geen interessante vacatures voor jou online staan op het moment. Stuur een e-mail naar een bedrijf, bel de recruiter of loop binnen! Als er niets uitkomt, heb je in ieder geval je netwerk verbreed en wie weet komt er binnenkort wel een geschikte vacature vrij.

Benieuwd ook naar andere tips, voor beginner tot professional? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.