Van inhousedag tot Business Analyst Deloitte

0
Leestijd: 2 minuten

Thijn Schippers is woonachtig te Amsterdam en afgestudeerd in Finance aan de VU Amsterdam. Na zijn studie begon hij als Business Analyst bij Transaction Services.

Precies een jaar geleden was ik druk bezig met mijn scriptie, dat ik wilde werken in de M&A branche was voor mij duidelijk. Waar ik aan de slag zou willen gaan wist ik toen nog niet. Nu een jaar later werk ik acht maanden binnen Deloitte M&A Transaction Services (TS). Als Business Analyst neem ik deel aan het M&A Development Track. Dat wil zeggen dat ik vier maanden bij Corporate Finance (CF) op projecten heb meegewerkt, variërend van waarderingsvraagstukken tot het maken van marktanalyses en het voorbereiden van pitches. Als je nog aan het studeren bent is het soms lastig om een goed beeld te vormen van wat je gaat doen tijdens je eerste jaren. Om te ontdekken of M&A iets voor jou is en of je passie meer ligt bij Transaction Services of Corporate Finance is een inhousedag bezoeken de ideale gelegenheid. En misschien minstens net zo belangrijk: je mogelijk toekomstige collega’s.

Bij de M&A inhousedag ga je in team verband aan de slag met een real life case. Hierbij worden de werkzaamheden die wij dagelijks uitvoeren bij CF en TS zo realistisch mogelijk nagebootst.

De werkzaamheden van CF zijn erg gevarieerd en bestaan onder andere uit: het leiden van een fusie of overname proces, het uitwerken van financiering vraagstukken en het uitvoeren van waarderingen voor diverse doeleinden. Hierbij komt de academische kennis opgedaan op de universiteit terug in onze praktijk casus.

De werkzaamheden van TS zijn voor veel studenten minder vanzelfsprekend aangezien dit onderwerp in mindere mate behandeld wordt op universiteiten. Bij TS zijn de voornaamste werkzaamheden het uitvoeren van financiële Due Diligence (DD). Dit houdt in, een diepgaande analyse van het te verkopen bedrijf dan wel het aan te kopen bedrijf. Deze analyses brengen de kwaliteit van de financiële prestaties, de financiële positie en de toekomst in kaart. Met deze analyses kunnen aan- en verkoop onderhandelingen worden scherp gesteld en is voor iedereen duidelijk wat er exact verkocht of aangekocht wordt.

De genoemde werkzaamheden zullen uitgebreid aan bod komen tijdens de Inhousedag en geven een goede indruk van het M&A vak en de werksfeer bij Deloitte CF & TS.

Naast de inhoudelijke onderwerpen is er voldoende gelegenheid om werknemers van zowel TS als CF te leren kennen en al je vragen aan hen te stellen. Tijdens de gezamenlijke lunch staat de hele afdeling klaar om je te woord te staan. Na de inhousedag is er een borrel met aansluitend diner, hier is er de mogelijkheid om in een informele setting werknemers en medestudenten uitgebreider te spreken.

Na een succesvolle inhousedag is de eerste stap naar een startersfunctie bij CF of TS gezet en maak je met de opgedane ervaringen een vliegende start in het sollicitatieproces. Veel studenten zijn na de inhousedag aan de slag gegaan bij Deloitte Corporate Finance of Transaction Services.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.