Tax trainee vertelt PwC

0
Leestijd: 2 minuten

Marloes Mulder is een tax trainee en ze vertelt over haar ervaring bij PwC.
Vaak krijg ik de vraag hoe het komt dat ik bij PwC werk en of het werk wel bij me past. Een heel legitieme vraag natuurlijk, omdat ik denk dat er weinig mensen met mijn achtergrond (Internationale Betrekkingen) bij een bedrijf als PwC terechtkomen. In mijn geval gaat het excuus dat ik me niet bewust was van deze sector niet op; mijn vader is werkzaam als belastingadviseur. Blijkbaar duurde het bij mij gewoon iets langer voor ik wilde toegeven dat de appel toch minder ver van de boom valt dan verwacht…

Ik werk nu bijna een jaar bij PwC, een mooi moment om de balans op te maken. Zowel de organisatie PwC als het werk bevalt me erg goed. Al heb ik me daar van tevoren ook niet heel erg druk om gemaakt. Ik ben goed geïnformeerd over wat het Tax Traineeship precies inhoudt. En heb daarom geen moment getwijfeld over mijn keuze. Ook was het prettig dat de sollicitatieprocedure uit veel verschillende stappen bestond. Daardoor kon ik me goed voorbereiden op de volgende ronde, me verder verdiepen in het traineeship en nog eens bij mezelf te raden gaan of dit echt was wat ik wilde.

Toen ik aangenomen was, begon ik compleet anders aan dit nieuwe avontuur dan bij mijn vorige werkgever. Als afstudeerder wist ik eigenlijk niet precies wat ik zocht in een baan. Ik durfde weinig eisen te stellen, gezien de economische situatie en mijn achtergrond. Van voormalige studiegenoten hoorde ik dat ze veel moeite hadden met het vinden van een functie op niveau. Zelf voelde ik me bovenal gelukkig toen ik gelijk na het afronden van mijn scriptie een baan had gevonden. Maar langzaam maar zeker merkte ik dat ik me steeds onrustiger voelde. Het klikte toch niet helemaal qua organisatie, werkzaamheden en toekomstperspectief. Ik kon niet doen waar ik goed in was en had het gevoel dat ik te weinig grip had op de kant die mijn carrière op zou gaan. De onzekerheid werd steeds groter en daarom besloot ik, ondanks mijn pogingen er het beste van te maken, toch verder te kijken naar andere mogelijkheden.

Toen ik van het Tax Traineeship van PwC hoorde…….

Lees verder over haar ervaring bij PwC als tax trainee

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.