YES! Je bent geselecteerd bij CEVA, en dan?

0
Leestijd: 2 minuten

Na de selectiedagen voor het Traineeship begon het interne CEVA-sollicitatieproces. Dit was een erg spannend moment omdat je nog maar een klein netwerk hebt binnen de organisatie. Je weet nog niet zo goed wat je te wachten staat. In deze ronde mocht je zelf een top 5 samenstellen waarbij je kon kiezen uit verschillende opdrachten, bijvoorbeeld richting Engineering, planning, Finance, operations etc. Om je te begeleiden hierin is een CEVA-traineeshipteam samengesteld van stafleden. Zij helpen je met het voorbereiden van de ‘echte’ sollicitatiegesprekken en begeleiden je door dit proces heen.

Bij de tweede ronde, dus na de eerste opdracht van acht maanden, kreeg je een stuk meer verantwoordelijkheid. Hierbij ging je zelf op zoek naar een passende opdracht binnen de organisatie. We kregen hierbij een maand de tijd om een passende opdracht te vinden. Ook hierbij werden we wederom begeleid door het CEVA-traineeshipteam. Je hebt na acht maanden al verschillende contacten binnen de organisatie en veel managers reageerden dan ook erg enthousiast toen ik contact opnam om mijn interesse in een functie te tonen. Ook merkte ik dat ik al veel beter wist wat ik uit de volgende acht maanden voor mezelf wilde halen waardoor ik de gesprekken veel gerichter inging.

Hetgeen mij het meest positief heeft verbaasd aan dit traineeship is het feit dat collega’s binnen CEVA ontzettend geïnteresseerd zijn in wat je als trainee doet. Het managementteam vraagt regelmatig hoe wij het Traineeprogramma bij CEVA ervaren. Daarnaast staat iedereen ook open om meer te vertellen over zijn of haar bezigheden en een dagje meelopen is voor velen geen probleem. Er is bijna iedere maand een trainings- of coachingsmoment, om je te ondersteunen bij je ontwikkelingen tijdens het Traineeship. Ook het contact met andere trainees is ontzettend leuk en heel regelmatig, eigenlijk iedere week wel. We zijn op die manier echt een hechte groep geworden en dat nemen we de rest van onze carrière mee.

“Er is bijna iedere maand een training- of coachingsmoment om je te ondersteunen tijdens je Traineeship”

Vanuit CEVA is er veel begeleiding. Ten eerste heb je de manager van je huidige rol met wie je zeker twee wekelijks praat over je voortgang. Daarnaast heb je ook een buddy, dit is iemand van Young CEVA die je wegwijs maakt binnen de organisatie. Deze buddy kun je altijd aanspreken en vaak ook gewoon gezellig mee koffie drinken. Verder heb je nog een coach, iemand van de afdeling ‘Learning & Development’. Gedurende het hele traineeship helpt deze je bij je persoonlijke ontwikkeling. Tot slot heb je een mentor, vaak een Senior-manager uit het managementteam in de Benelux, die je helpt met het bepalen van je loopbaan en die er is om mee te sparren over bepaalde zaken.

Er is nog altijd het traineeshipteam dat ik al noemde, bij hen kun je terecht voor vragen en zij zijn aanwezig bij de maandelijkse intervisie met de trainees. Hier bespreken we zaken waar we tegenaanlopen en proberen we elkaar te helpen. Dit team staat ook open voor feedback en aanpassingen binnen het traineeship.

Kortom, aan begeleiding tijdens het Traineeship geen gebrek!

Deel dit bericht

Comments are closed.