Waanzinnige beroepen – Een waterglijbaantje

0
Leestijd: 2 minuten

Er zijn talloze soorten beroepen waarvan de ene altijd leuk en afwisselend is en de ander saai en kleurloos. Wat zijn nou de leukste banen om te hebben? Op Sollicitatieblog bekijken wij de waanzinnigste beroepen die er bestaan. Iedere week nemen we je mee in een droombaan en deze week is het de waterglijbaantester.

Kantoorbaan vs. waterglijbaan

Na een paar weken dat het even wat minder was, is het deze week weer lekker s’ zomers warm. De kinderen hebben (bijna) zomervakantie en iedereen is druk bezig met de indeling van de warmste maanden van het jaar. Voor sommigen betekent de zomer een periode van rust, die in het teken staat van bezoekjes aan het strand en het zwembad. Anderen zien deze weken juist als een uitgelezen mogelijkheid om wat bij te verdienen met een zomerbaantje.

Je zou natuurlijk ook allebei kunnen doen. Een combinatie van geld verdienen en afkoeling zoeken in het water. Je haalt het meeste uit je zomer én je wordt er voor betaald. Waarom wordt je geen waterglijbaantester?

Nattevingerwerk

Je zou het misschien niet zeggen, maar een waterglijbaantester test dus waterglijbanen. Begin 2013 zette een Brits resort een vacature voor waterglijbaantester online en kreeg daarmee ontzettend veel publiciteit. Sindsdien kom je de vacatures bij verschillende soorten opdrachtgevers tegen. Zwembaden hebben natuurlijk baat bij goede recensies op hun glijbanen en hopen hierdoor meer bezoekers te trekken en reisorganisaties gebruiken de recensies om hun klanten naar waterparken te sturen. Jij als waterglijbaantester hebt de mooiste baan die je kan wensen. Het is dus in alle gevallen een win-winsituatie.

De glijbaantester vliegt de hele wereld rond en test de glijbanen die zijn opdrachtgever hem heeft opgegeven. Je komt in de mooiste omgevingen terecht en geniet de luxe van prachtige resorts. Het testen van waterglijbanen is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Er wordt natuurlijk wel van je verwacht dat je een beetje kritisch bent. De recensies moeten kwalitatief goed in elkaar steken en je kan natuurlijk ook geen glijbaan overslaan omdat je niet durft.

Is dit jouw droombaan?

Het salaris is dan ook niet misselijk. Reisorganisatie First Choice, die glijbaantesters om het halfjaar naar twintig vakantieresorts stuurt, betaalt je bijvoorbeeld €12.300 voor de zes maanden die je weg bent. Met dit salaris houd je je hoofd wel boven water. Je verblijft op het resort, dus je kunt een groot gedeelte van dit geld gewoon gebruiken om je ‘werk’ wat leuker te maken. Met een cocktail aan de zwembadbar bijvoorbeeld.

Dus zoek jij nog naar een leuk vakantiebaantje? Je kan altijd solliciteren. Wie weet komt jouw sollicitatiebrief wel bovendrijven. Zijn glijbanen toch niks voor jou? Bekijk hier een minder natte droombaan.  

 

Deel dit bericht

Comments are closed.