Projectleiders Programma Energie­transitie Provincie Utrecht

0
Leestijd: 2 minuten

Vormgeven en invoeren van provinciale strategie en provinciaal beleid rondom energiebesparing

Energiebesparing is van groot belang voor de energietransitie. Alles wat je bespaart, hoef je immers niet meer (duurzaam) op te wekken. De provincie Utrecht richt zich daarom ook sterk op energiebesparing. Niet alleen inwoners worden geholpen bij het verduurzamen van hun woning, ook bedrijven en maatschappelijke organisaties worden geholpen om hier hun bijdrage aan te leveren.

Stimuleren van grootschalige verduurzaaming in besparing en opwek

Om bedrijven en maatschappelijke organisaties zover te krijgen, zijn OchtendMensen Lotte Hulshof en Floor hooge Venterink aangesteld als projectleiders bij het Programma Energietransitie. In deze rol zijn zij verantwoordelijk voor het vormgeven van de provinciale strategie en het provinciale beleid rondom energiebesparing én de invoering ervan. De uitdaging ligt bij het stimuleren van bedrijven en maatschappelijke organisaties om grootschalig te verduurzamen in besparing en opwek.

Lotte Hulshof werkt vooral samen met de regionale uitvoeringsdiensten om ervoor te zorgen dat vergunningen-, toezichts- en handhavingsinstrumenten op energiebesparing effectief kunnen worden ingezet. Ook is ze in gesprek met energie- en bedrijvencollectieven om een provinciale stimuleringsstrategie vorm te kunnen geven.

Floor hooge Venterink onderzoekt of deze werkwijze ook kan werken voor maatschappelijke organisaties. Om op te halen welke initiatieven er al zijn binnen de provincie en om tot een werkbare aanpak te komen, gaat ze in gesprek met de Utrechtse gemeenten en bestaande initiatieven voor scholen, sportclubs en culturele organisaties.

Lees hier meer over waar OchtendMensen aan werken op energie- en duurzaamheidsgebied.

“Als projectleiders bij het Programma Energietransitie van de Provincie Utrecht zijn OchtendMensen verantwoordelijk voor het vormgeven van de provinciale strategie en het provinciale beleid rondom energiebesparing én de invoering ervan. De uitdaging ligt bij het stimuleren van bedrijven en maatschappelijke organisaties om grootschalig te verduurzamen in besparing en opwek.”

Lotte Hulshof en Floor hooge Venterink – Adviseurs OchtendMensen

Deel dit bericht

Comments are closed.