Terugblik op de Business Course in Rome

0
Leestijd: 3 minuten

In een kleine week kennismaken met het werk van een OC&C Consultant? Dat kan, tijdens de halfjaarlijkse OC&C Business Course. Op een unieke locatie in Europa gaan deelnemers aan de slag met een uitdagende case, waarbij er genoeg tijd is om met alle aspecten van werken bij OC&C kennis te maken. 

Fleur Jongma, tegenwoordig associate consultant bij OC&C, nam in 2018 deel aan de Business Course in Rome. Fleur: “Als ik terugdenk aan deze week, is het eerste wat in me opkomt de fijne afwisseling van hard aan een case werken en sociale activiteiten. Door de persoonlijke begeleiding van ervaren consultants en de vele nuttige workshops leer je in een week ontzettend veel. Mede door de Business Course werd ik extra enthousiast om te solliciteren bij OC&C.”

Relevante cliënt case 

“De rode draad van iedere Business Course is de case die ieder team moet oplossen”, vertelt Fleur. “In totaal waren er 5 teams van 4 deelnemers, die allemaal dezelfde case toebedeeld kregen. Ieder groepje werd gedurende de week intensief begeleid door een van de consultants. In Rome ging het om – heel toepasselijk – een pizzaketen. Voor dit bedrijf moesten we een vraagstuk oplossen dat tegelijkertijd ook bij de consultants op tafel lag: het introduceren van een pizzakit voor Nederlandse supermarkten.”

Terugblik op de Business Course in Rome

De Business Course begon voor Fleur in Amsterdam, op het hoofdkantoor van de cliënt. Fleur: “Hier werd de case aan ons voorgelegd in de vorm van een presentatie, waarna het management ons vertelden op welke manier ze onze hulp nodig hadden. Na afloop kregen we nog een workshop pizza’s bakken. Dit was vooral een leuke activiteit, maar ook eentje die toepasselijk was voor de cliënt case.”

Eenmaal in Rome was het voor Fleur en haar mededeelnemers tijd om aan het oplossen van de case te werken. “De combinatie van het nauwe contact met de cliënt, de persoonlijke begeleiding van de consultants en natuurlijk de drive om te winnen maakte ons extra gemotiveerd om de case met elkaar op te lossen.” 

Pizza’s bakken en een stadstour per fiets 

Tijdens de week maakte Fleur kennis met alle aspecten van het werk als consultant bij OC&C. “Je dagen zijn volledig volgepland, waarbij casewerk afgewisseld wordt met sociale activiteiten. Zo heb je af en toe een training, waarbij een consultant uitleg geeft over bepaalde vaardigheden, die direct worden toegepast. Zo gingen we aan de slag met een surveyanalyse na een data-analysetraining, en pasten we na een interviewtraining onze geleerde technieken toe op supermarktmanagers.”

Er was ook ruimte voor ontspanning. Naast de workshop pizza’s bakken op het hoofdkantoor van de cliënt, deden we een stadstour per fiets en een interactief GPS stadsspel in de binnenstad. Zo hebben we ook een hoop highlights van Rome kunnen zien. Natuurlijk werd er ook goed geborreld en gegeten samen, waardoor je ook op sociaal gebied met elkaar in contact komt. Direct na terugkomst in Nederland volgden de eindpresentaties op het hoofdkantoor van de cliënt. Het was leerzaam om ook van andere teams te zien hoe zij het hadden aangepakt.”

Naderhand is Fleur als consultant bij OC&C aan de slag gegaan. Daar heeft haar deelname aan de Business Course zeker aan bijgedragen. “Zowel op professioneel gebied als qua bedrijfscultuur leer je in korte tijd ontzettend veel. Je maakt uitgebreid kennis met je mogelijk toekomstige collega’s, terwijl je nauw samenwerkt aan een interessante case. Ik denk dat de Business Course een uitgelezen kans is om met alle aspecten van het werk bij OC&C in aanraking te komen, en ik kan het dan ook iedereen ten zeerste aanraden.”

Ben jij op zoek naar een business course? Kijk dan hier op Business-Courses.nl om alle business courses of masterclasses op HBO & WO niveau te vinden! Tijdens een business course kom je kort in aanraking met de afdeling waar jij mogelijk gaat werken en de mensen leert kennen van het bedrijf. Grijp je kans en meld je aan voor een business course die bij jou past.

Deel dit bericht

Comments are closed.