De OC&C Ringvaart Regatta: uitdagende roeimarathon van 100 kilometer

0
Leestijd: 2 minuten

Werken bij OC&C betekent ook dat het mogelijk is om mee te doen
met vrijblijvende activiteiten die OC&C_More than a job door het jaar heen georganiseerd worden. Een terugkerend event is de OC&C Ringvaart Regatta: een roeimarathon van 100 kilometer.Deze wedstrijd wordt georganiseerd door studenten roeivereniging “Laga” en OC&C is al jarenlang de trotse hoofdsponsor. 

Yoram Mekking, Associate Consultant bij OC&C, nam dit jaar met zijn collega’s deel aan de Regatta, die op 8 juni plaatsvond. Yoram: “In 2020 trainden we ook al, maar toen ging de Ringvaart -door corona- helaas niet door. De wedstrijd vond dit jaar voor het eerst weer plaats, dus deze editie was extra speciaal.”

Maanden trainen

De OC&C Ringvaart Regatta is één van de langste roeiwedstrijden ter wereld. Dat betekent dat er maandenlange training aan vooraf gaat. Yoram: “Wij trainden voorafgaand aan de Ringvaart Regatta twee tot drie keer per week, vaak ’s ochtends vroeg voor werktijd. In de donkere maanden ging dat op de ergometer -een roeimachine- maar vanaf maart zijn we echt het water opgegaan.” 

Al die trainingen zijn hard nodig om als ploeg de ongeveer 12 uur durende roeiwedstrijd uit te kunnen roeien. Yoram: “Het is een combinatie van conditie, techniek en de juiste begeleiding door de stuurman. Er doen naast onze ploeg jaarlijk meer dan 100 andere ploegen mee, bijvoorbeeld studentenroeiverenigingen en andere bedrijven. Daarnaast gaat het bij de Ringvaart Regatta vooral om de uitdaging van het uitvaren van de 100 kilometer, en niet zozeer om wie het snelste is. Alhoewel, er zijn altijd fanatiekelingen die het record proberen te verbreken.”

Teambuilding

“Door met je collega’s naar een gezamenlijk doel toe te werken, leer je elkaar echt goed kennen. Het is goed voor de teambuilding, en dat zie je zeker terug op de werkvloer. Roeien is bij uitstek een teamsport, omdat het ontzettend belangrijk is om gezamenlijk in hetzelfde ritme te komen. Het samen naar iets toe werken geeft een geweldig gevoel. Daarnaast zijn er veel collega’s bij OC&C die de Ringvaart Regatta al een keer geroeid hebben. Ze wisten dus goed wat wij meemaakten tijdens de race en leefden echt met ons mee.”

Ook Yoram heeft al roei-ervaring, maar dat geldt niet voor de collega’s in zijn ploeg. De rest moest het roeien nog helemaal leren, maar dat is geen probleem. “Mijn collega’s hebben de basistechniek snel opgepikt, waardoor we als ploeg uiteindelijk best degelijk konden roeien.” 

De OC&C Ringvaart Regatta is een jaarlijks evenement en OC&C doet ook elk jaar mee met een ploeg. Yoram: “Persoonlijk heb ik ervoor gekozen om mee te doen omdat ik roeien een toffe sport vind, maar de Ringvaart Regatta is meer dan dat alleen. Het is de kick van samen met je collega’s ergens naartoe werken, maar ook het plezier dat het brengt. Toen we uiteindelijk na 13.5 uur roeien over de finish kwamen gaf dat een grote ontlading. Ik was erg trots op onze prestatie als beginnend roeiers!”

Ook Hanne Oelen (Senior Associate Consultant)  werkt sinds september 2019 bij OC&C. In die tijd werd het voor haar meer dan een werkplek. Benieuwd naar haar verhaal? In dit blog lees je meer over de voordelen van een kleinschalig kantoor bij OC&C. 

Wil jij ook werken bij OC&C? Bekijk hier de vacatures.

Deel dit bericht

Comments are closed.