De voordelen van een kleinschalig kantoor bij OC&C

0
Leestijd: 3 minuten

Senior Associate Consultant Hanne Oelen werkt sinds september
2019 bij OC&C. In die tijd werd het voor haar meer dan een werkplek.voordelen kleinschalig kantoor oc&c

Hanne: “Het geeft me energie om met een klein, hecht team aan uitdagende projecten te werken. Mede door de evenementen die georganiseerd worden voel je je al snel onderdeel van de groep. OC&C Nederland is groot genoeg om in wisselende teams te werken en van verschillende collega’s te kunnen leren. Tegelijkertijd is het kantoor kleinschalig genoeg om iedereen persoonlijk te leren kennen.”

Ook in de indeling van het nieuwe kantoor in het Groothandelsgebouw in hartje Rotterdam ligt de nadruk op samenwerking. Hanne: “Het kantoor is licht en heeft veel open ruimtes, waardoor je makkelijk even langsgaat bij je collega’s om een praatje te maken, iets te vragen of om elkaar te helpen. Tijdens de projecten zit je met je team bij elkaar aan één van de werkeilanden zodat je snel kunt schakelen. Het leuke van werken als strategy consultant is dat je iedere 3 tot 6 weken aan een ander project werkt, met een ander team.”

‘Door samen te werken leer je elkaar goed kennen’

“De lijntjes binnen ons kantoor zijn kort en de collegialiteit is hoog. Niemand werkt -bij wijze van spreken- ge soleerd van de rest. Natuurlijk kun je soms even apart zitten als dat nodig is. De aard van ons werk vraagt echter om nauwe samenwerking, waardoor je elkaar ook goed leert kennen. Door de wisselende teams kom je met iedereen wel een keer te werken, waardoor het team – van in totaal zo’n vijftig consultants – heel hecht is.”

Die band is ook te merken aan het vieren van elkaars successen, zo legt Hanne uit. “Wanneer een stagiaire bijvoorbeeld een aanbod heeft gekregen om na de stage terug te keren, wordt dit gevierd met champagne. Wanneer iemand jarig is wordt hier even bij stil gestaan met taart voor iedereen. Die betrokkenheid zorgt voor een positieve energie.”

Iedereen maakt ongeveer dezelfde ontwikkelingen door

Voor Hanne en haar collega’s is er nog een reden waarom er onderling een groot teamgevoel heerst. “Voor bijna iedereen bij OC&C is dit zijn/haar eerste baan. Je begrijpt elkaar dus heel goed en kan anderen ook gericht helpen. Je ziet bijvoorbeeld een Junior Associate het werk doen dat je zelf twee jaar geleden deed. Door je opgedane ervaring kun je elkaar goed helpen. Zo leer je van elkaar.”

“Qua hiërarchie is de structuur zoals bij de meeste consultants. Je hebt de partners, die zijn het meest ervaren. Dan komen er verschillende lagen consultants, met de Associate Consultants die het kortst bij OC&C werken. Dit is vooral een inhoudelijke hiërarchie die ervoor zorgt dat binnen het project iedereen een duidelijke taak heeft en er efficiënt knopen doorgehakt kunnen worden. De rest van het contact met elkaar verloopt heel informeel. Op de vrijdagmiddagborrel en de andere sociale activiteiten is van enige hiërarchie geen sprake.”

Er is veel animo voor gezelligheid

Er is veel animo voor sociale activiteiten buiten het werk om. Hanne: “Sportactiviteiten zijn populair, zo gaan we dit jaar de Ringvaart roeien en zijn er collega’s die met elkaar gaan fietsen. Daarnaast zijn er regelmatig borrels of feestelijke activiteiten. Ondanks dat we veel samenwerken, of juist daardoor eigenlijk, vinden we het leuk om ook een deel van onze vrije tijd samen door te brengen, bijvoorbeeld op vrijdagavond. Daar is veel energie en enthousiasme voor.”

Ook Fabienne vertelt haar verhaal over haar tijd bij OC&C. Benieuwd naar haar ervaring? In dit blog lees je alles over Fabienne’s ervaringen als new joiner bij OC&C.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de vacatures van OC&C!

Deel dit bericht

Comments are closed.