Fabienne’s ervaringen als new joiner bij OC&C

0
Leestijd: 3 minuten

Fabienne’s ervaringen bij OC&C

Een half jaar geleden begon Fabienne van Hattum bij OC&C als Associate Consultant. In deze blog vertelt ze over haar ervaringen als new joiner en haar kennismaking met de werkcultuur bij OC&C.

Net als voor een aantal andere starters begon Fabienne’s OC&C-avontuur met een stage. “In 2019 heb ik in totaal drie maanden stage gelopen bij OC&C, en dat beviel heel goed. Het werk is interessant, en daarnaast worden er veel sociale activiteiten georganiseerd. Na mijn stage kreeg ik een aanbod om – na afronding van mijn studie geneeskunde – terug te komen. Deze kans heb ik gegrepen en daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

Onderdeel van een hecht team

Voor Fabienne waren er een aantal aspecten die voor haar de doorslag gaven in haar keuze voor OC&C: “Ik krijg veel energie van werken in een hecht team en bij OC&C vond ik wat ik zocht. Het bedrijf is heel behapbaar qua grootte, dus je leert iedereen snel kennen. Wat me verder aantrok tijdens mijn stage was de open cultuur op de werkvloer. Er is veel aandacht voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling, en men wil elkaar oprecht helpen.”

Een andere reden waarom Fabienne zich al snel op haar plek voelde was het buddysysteem. Fabienne: “Iedere new joiner krijgt een buddy toegewezen. Dit is een collega die al een halfjaar tot een jaar bij OC&C werkt, Zeker gedurende de eerste paar maanden blijft je buddy je eerste aanspreekpunt. Je gaat regelmatig met je buddy lunchen, waarbij je op een laagdrempelige manier vragen kunt stellen of kwesties aan kunt kaarten.”

“Ik denk dat dit systeem heel prettig is wanneer je nieuw bent, zo heb je altijd iemand waar je terecht kan met al je vragen. Inmiddels ben ik zelf ook al een buddy voor een new joiner die na mij bij OC&C is komen werken, het is heel leuk om al zo snel nieuwe collega’s te kunnen helpen. Na je eerste jaar krijg je een ontwikkelcoach die je zelf mag uitzoeken. Dit ben ik momenteel aan het doen. Je ontwikkelcoach is een senior collega die je weer verder kan helpen met andere vraagstukken. Zo blijf je altijd met verschillende vraagstukken bij collega’s terecht kunnen.”

Sociale activiteiten en coronarestricties

“Ook buiten werktijd wordt er genoeg georganiseerd”, vertelt Fabienne. “Ik merk dat de animo voor sportactiviteiten erg groot is. Zo ben ik onlangs gaan padellen met mijn peergroup en roeien we in mei de Ringvaart Regatta, een tocht van 100 kilometer. Ieder jaar is er ook een weekend voor alle Associate Consultants en Consultants, waar je leuke activiteiten onderneemt met je collega’s en ze zo op een ontspannen manier leert kennen. Dit jaar bestonden de activiteiten uit een potje beachvolleybal en jeu-de-boulen bij Mooie Boules.”

Fabienne begon met werken bij OC&C in een tijd waarin er in meer of mindere mate rekening gehouden moest worden met coronarestricties. Fabienne: “In het begin werden er via Teams sociale activiteiten georganiseerd, zoals wijnproeverijen. Wat ik nu zie is dat collega’s elkaar thuis opzoeken om een dagje samen te werken en te koken. Ook samen buiten sporten is populair. Zo blijf je toch met elkaar in contact, ook als je vanuit huis moet werken. Gelukkig denken de partners van OC&C goed met ons mee, zodat we ook zoveel mogelijk op kantoor kunnen werken”

Al met al is het eerste half jaar bij OC&C voor Fabienne voorbijgevlogen. “Dat komt voor een groot deel door de open cultuur, het interessante werk en de vele sociale evenementen. Mede door het jonge team is er veel aandacht voor het sociale aspect, zonder dat het verplicht voelt om overal aan mee te doen. Bijna iedere week is er wel een borrel. De ene week sta je daar met bijna het hele kantoor, de week erna kan het een klein groepje zijn. Die ongedwongenheid, in combinatie met een fijne werksfeer waar men elkaar graag helpt, vind ik heel prettig.”

Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de vacatures van OC&C

Deel dit bericht

Comments are closed.