“Vol vertrouwen ga ik mijn eerste opdracht tegemoet.” — Mees Hermens

0
Leestijd: 2 minuten

Op 21 december 2022, twee weken na de selectiedag, loop ik in fris winterweer van Amsterdam Centraal richting het kantoor van SeederDeBoer. Daar staat een feestelijke kennismaking op de planning met alle andere Junior Consultants die samen met mij op 1 februari 2023 starten in het Consultancy Traineeship. Ik word opgewacht door veel nieuwsgierige (toekomstige) collega’s die allemaal een glimp van de nieuwe lichting trainees willen opvangen. Na het ontvangen van de felicitaties vanuit het leiderschapsteam, krijgen we onder het genot van een glaasje en gebakje de gelegenheid om kennis te maken. Tijdens dit gesprek worden de data voor het SeederDeBoer gala, de wintersport en diverse andere activiteiten al gedeeld. Die staan rood omcirkeld in mijn agenda!

Inmiddels is het eind februari en heb ik een introductieperiode met afwisselend formele en informele activiteiten achter de rug. Zo heb ik samen met mijn medetrainees meerdere trainingen en informatieve introducties van de sectoren- en thema’s gevolgd. Tijdens deze presentaties kregen we de gelegenheid om veel vragen te stellen, waar vervolgens veel interessante gesprekken uit voortkwamen. Zo vertelde een partner over zijn grootste succesverhalen, maar was hij ook open en eerlijk over zijn onzekerheden. Dit liet mij inzien dat er daadwerkelijk een open cultuur heerst binnen SeederDeBoer waar ontwikkeling en zelfbewustzijn tot de kernwaarden behoren. Daarnaast was er tijd om mijn nieuwe collega’s op een informele manier te leren kennen tijdens lunches, koffiemomenten en zonnige wandelingen langs het IJ. De gehele introductieperiode werd feestelijk afgesloten op de vrijdagmiddag borrel.

In de gesprekken die volgden na de introductieperiode kwamen ook veel verhalen van andere ervaren collega’s aan bod. Ze vertellen graag over de verandertrajecten waaraan ze de afgelopen jaren hebben gewerkt. Deze trajecten variëren tussen het adviseren van het bestuur bij financiële organisaties, verbeteren van processen in academische ziekenhuizen en het digitaliseren van Gemeenten. Een sprekend voorbeeld was het verhaal van een collega die bezig was met het begeleiden van een reorganisatie van een zorginstelling. In eerste instantie werd zij hier sceptisch ontvangen door de medewerkers. Door haar menselijke aanpak wist ze dit uiteindelijk om te draaien. Ze heeft een sterke band met de organisatie weten op te bouwen, waarna ze meerdere keren is teruggevraagd. De diversiteit in verhalen en opdrachten van collega’s hebben mij ook positief verrast. Inmiddels liggen er verschillende mogelijke opdrachten voor mij en mijn medetrainees in het vooruitzicht.

In de aanloop hier naartoe is er genoeg te doen. Binnen SeederDeBoer worden veel evenementen en activiteiten gepland. Deze worden vaak georganiseerd door de collega’s zelf en hier kan je als Junior Consultant aan bijdragen. Een mooi voorbeeld is Het Tijdreis Festival wat in mei plaatsvindt. Een ander evenement is de ‘’één kwart daagse voor alle Junior Consultants’’, die bestaat uit een informele avond met inhoudelijke dag daaropvolgend. Deze 1,25 daagse vindt twee keer per jaar plaats op verschillende locaties en hier wordt door alle Junior Consultants reikhalzend naar uitgekeken. Mijn eerste 1,25daagse staat zelfs deze week al op de planning! De locatie is volgens traditie alweer uitgelekt, deze editie brengt ons naar Alkmaar.

Ik kijk terug op een intensieve maar erg leuke introductieperiode waarin ik veel collega’s goed heb leren kennen. Wetende dat ik de komende twee jaar ontzettend veel ga leren van en mét mijn medetrainees, ga ik vol vertrouwen mijn eerste opdracht tegemoet. Ben je ook geïnteresseerd in het Consultancy Traineeship van SeederDeBoer klik dan hier.

Deel dit bericht

Comments are closed.