Werken als engineer bij ING

0

Nauwe samenwerking met de business

Binnen ING werkt Roderick in het DevOps team dat ING’s mobiel bankieren app ontwikkelt. Dit team kent verscheidene engineers, voor Android, IOS, de mobile API’s en operations. Naast hen zitten de mensen uit de business en hier werken zij dan ook nauw mee samen. Ze schakelen continu met elkaar.

Agile

Binnen de IT-organisatie werken zij net als alle 150 andere teams van ING agile. Hierdoor kunnen ze nieuwe functionaliteiten snel naar de klanten brengen. Verbeteringen zijn voornamelijk gebaseerd op feedback die het team krijgt van klanten, via de app stores, social media en via de mail naar de klantenservice. Die feedback komt dus direct bij het team en de product owner terecht en heeft daardoor een grote invloed op de backlog. Het team gaat zelf ook actief op zoek naar feedback van klanten. Dit doen zij door na een release in de appstore te kijken naar reacties van klanten. Naast het gebruik van feedback komt het team zelf ook continu met ideeën om de service makkelijker, sneller en veiliger te maken voor de klant.  

Hackathons

Het mobiele innovatietteam kijkt daarnaast ook verder naar de toekomst. Nieuwe ideeën ontstaan bij ING tijdens een gezellig biertje of tijdens de halfjaarlijkse hackathons. Tijdens een hackathon komen alle IT’ers bij elkaar. In 24 uur tijd bedenken zij creatieve en vooruitstrevende ideeën en werken deze uit. Ideeën kunnen niet gek genoeg zijn.  Gebruik van iBeacons, een app voor Android wear of gebruik van andere technologieën voor het verbeteren van onze manier van werken of voor gebruik door onze klanten. Werkende demo’s zijn het resultaat van een hackathon en veranderen vaak de prioriteit van de backlog van het team.

Sinds 2013 wordt er op Roderick’s initiatief elk jaar een hackathon georganiseerd met alle IT collega’s van de bank. De eerste editie was een succes met 150 deelnemende collega’s. De volgende editie zal nog veel groter worden en staat daarnaast open voor niet ING’ers.

Engineering cultuur

Binnen de ING heerst er een engineer leading cultuur. Dit vindt Roderick mooi om te zien. ING begint steeds meer te werken zoals Spotify en Netflix. ING wilt zo’n IT organisatie zijn en daar groeit het ook steeds meer naartoe. 

ING is mede daarom voor jou als IT-professional een mooie plek om te werken. Ben jij die professional met een passie voor IT?  Blijf jij continu op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen? Dan zou ING nog eens prima bij je kunnen passen. Benieuwd naar de vacatures die ING op dit moment open heeft staan? Of wil je de test doen om te kijken of ING echt bij jou past? Kijk dan op ING Carrière.

Deel dit bericht