5 voordelen van tijdelijk inhuren (detacheren)

0
Leestijd: 2 minuten

Je bedrijf groeit of je hebt plotseling meer werk dan gedacht. Een van de oplossingen is om meer mensen te gaan zoeken om je team uit te breiden. Maar ga je iemand in dienst nemen of iemand ad interim inhuren? En wat zijn dan de voordelen van tijdelijke krachten? Dat zijn er best veel. Hieronder vind je top 5 voordelen om tijdelijke inhuur – of het nou een  tijdelijke projectleider, PMO, Adviseur of specifieke rol binnen jouw organisatie is.

1. Flexibiliteit voor jou

Naast dat je iemand natuurlijk daar in kan zetten waar jij het nodig hebt is het ook contractueel heel flexibel voor jou. Je zit niet vast aan lange opzegtermijnen, wetten of regelgeving. In meeste detacheringscontracten zit een opzegtermijn van enkele weken tot een maand.

 

2. Het is goedkoper

Natuurlijk lijkt het een groot bedrag per maand voor een ingehuurde projectleider, maar onderaan de streep ben je goedkoper uit met inhuren dan in dienst nemen. Je draagt namelijk geen vast salaris, sociale lasten en pensioenpremies af. Dit kan je tot wel 50% van de kosten van een werknemer in vaste dienst schelen.

 

3. Jij houdt meer tijd over

Als je iemand inhuurt dan heb je vaak een goed idee van wat deze persoon zou moeten opleveren of welke taken hij/zij moet uitvoeren. Mensen die gedetacheerd worden zijn ook gewend om snel zelfstandig aan de slag te gaan. Na een korte inwerkperiode kunnen zij je veel werk uit handen nemen zodat jij je weer op belangrijke zaken kan richten.

 

4. Een andere blik

Naast hele praktische overwegingen zijn er ook kwalitatieve voordelen van inhuren. Als je project vastloopt of je krijgt het niet opgestart of je weet gewoon nog niet hoe je iets precies wil aanpakken – dan heb je behoefte aan een andere blik. Iemand die niet de beperkingen van een organisatie kent en vanuit een andere achtergrond naar jouw probleem kijkt kan inzichten brengen die jij niet uit je organisatie zal krijgen.

 

5. Motiverende invloed

De andere blik waar we het eerder al over hadden heeft ook het effect dat deze nieuwe energie die iemand meebrengt vaak ook collega’s motiveert. Je zal zien dat ze niet alleen het project hernieuwde aandacht geven maar misschien zelfs wel anders gaan werken of meer de samenwerking op zoeken.

 

6. Vind een nieuwe collega (De bonus tip!)

Met een gedetacheerde collega werken geeft jullie allebei de mogelijkheid om de samenwerking uit te proberen. Jij kan beoordelen of de persoon past bij je team en organisatie en of hij goed genoeg is in wat hij doet. Voor je gedetacheerde collega is het een fijne manier om te ervaren hoe het zou zijn om bij jouw organisatie te werken. Bevalt het samenwerken met de gedetacheerde collega en zou deze het ook leuk vinden om in vaste dienst te komen? Dan kan dit (afhankelijk van het type contract dat je hebt) zomaar zijn dat jij op zeer korte tijd er een vaste collega bij hebt. Niet alle bedrijven zullen hier makkelijk mee omgaan maar is je collega een young professional van YSE? Dan juichen wij deze stap toe. Wij hopen dat iedereen in ons traineeship uiteindelijk een organisatie vindt om zijn/haar volgende stap te zetten!

Deel dit bericht

Comments are closed.