Goedkoop appartement in hartje Amsterdam

0
Leestijd: 2 minuten

Geweldig goedkoop appartement in Amsterdam

Heeft deze schaamteloze clickbait titel gewerkt? Mooi zo. Nu ik jullie aandacht heb wil ik het over iets anders hebben: verwachtingsmanagement. Niet helemaal wat jullie dachten bij het lezen van de titel vermoed ik. Mijn eigen verwachting is dat deze titel veel  studenten en young professionals zal aanspreken.

Zoals vele andere studenten heb ik de keuze gemaakt voor een studie die niet de lijstjes met de beste carrière mogelijkheden aanvoert. Ik heb me in mijn keuze voor de studie Geschiedenis laten leiden door wat me interesseert en waar ik een passie voor heb, niet door de kansen die het me later zou bieden. De verwachting was dat het vanzelf wel in orde zou komen met mijn loopbaan. Maar tegen het einde van mijn studententijd kwam de onverbiddelijke waarheid bovendrijven: ik moet een baan vinden.

Op dat moment werd ik me pas bewust van mijn eigen verkeerde verwachtingen. Ik wist niet wat voor baan ik wilde, was bang om een richting te kiezen en daarmee een andere richting uit te sluiten. Op een zeker moment kwam ik tot de conclusie dat ik niet aan het zoeken was naar een baan, maar naar een carrière.

Het bewust worden van je eigen verwachtingen is een stap vooruit in het omgaan met, soms onterechte, verwachtingen en behoeften. Op het moment dat ik besefte dat mijn verwachtingen niet realistisch waren, bleek ik veel beter in staat om mijn behoeften te kaderen en een keuze te maken voor een baan. Ik wist nu dat ik niet naar een carrière moest zoeken, maar dat ik bij de eerste stap moest beginnen. De belangrijkste voorwaarde was dat ik zou kunnen blijven doorleren. Ik solliciteerde naar een traineeship bij YSE en werd aangenomen. Hier leerde ik vervolgens dat deze keuze er helemaal niet voor zorgde dat ik andere kansen moest laten lopen. Integendeel; mijn kracht ligt nu juist in mijn brede interesses en ontwikkeling.

Wat betreft het goedkoop appartement in Amsterdam; dat is slechts een metafoor. Het staat symbool voor een onjuiste verwachting. Bij het zoeken naar de juiste richting in je werk, hobby of woonplek zal je tot de conclusie komen dat de realiteit soms anders is dan je verwachtingen. Het belangrijkste is echter hoe je omgaat met deze onverwachte wendingen of tegenslagen. Probeer je bewust te worden van je verwachtingen en ga na of ze reëel zijn. In dit geval krijg je geen kamer maar een advies aangeboden. Neem het mee en blijf vooral verder zoeken naar je droomhuis. Als je de juiste verwachtingen hebt, zal er vanzelf iets op je pad komen wat daarbij aansluit.

Deel dit bericht

Comments are closed.