Acht tips voor een succesvolle sollicitatie bij PwC

0
Leestijd: 2 minuten

In dit artikel komen 8 nuttige sollicitatietips aan bod, om jouw succes na je sollicitatie bij PwC te vergroten. 

  1. Zorg dat het cv onderscheidend is van de rest. Naast de opleiding en werkervaring van de sollicitant, is het ook van belang om activiteiten die ernaast gedaan zijn op het cv te benoemen. Zoals bijvoorbeeld een vereniging, vrijwilligerswerk, hobby’s of sporten. Hierdoor krijgt PwC een completer beeld van wie er komt.
  2. Controleer de mail en het cv op taalfouten. Als de sollicitant moeite heeft met taal, is het verstandig om hierop te letten en het te laten controleren door iemand anders.
  3. Recruiters zijn er voor de sollicitant. Gebruik ze! De recruiters van PwC zijn altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden op het gebied van de procedure, de inhoud van een vacature of algemene tips. Er kan altijd contact met ze opgenomen worden.
  4. Kennis van PwC. Het is van belang dat er kennis aanwezig is over PwC. De vraag ‘waarom en sollicitatie bij PwC?’ moet beantwoord kunnen worden, omdat deze vraag een grote rol speelt in de sollicitatiegesprekken. Tijdens zo’n gesprek wordt er wederzijds kennis gemaakt en interesse getoond om een goede start te maken. Voor meer informatie over het bedrijf, is het verstandig om naar de recruitmentactiviteiten te gaan of contact op te nemen met een van hen voor andere mogelijkheden.
  5. Zorg dat er contact is met een PwC’er in het netwerk van de sollicitant. Het is verstandig voor de sollicitant om te kijken of er iemand die hij of zij kent bij PwC kent. De kans is groter dan de meeste mensen denken. Door deze medewerker leert de sollicitant meer over het bedrijf en hoe het is om daar te werken.
  6. Maak een duidelijke keuze. Het is belangrijk om te solliciteren naar een functie die dicht bij de interesse van de sollicitant liggen en daarnaast in de motivatiebrief duidelijk vermelden waarom juist die functie. 
  7. Kleed je netjes. Trek zakelijke kleding aan die zelfvertrouwen uitstralen en het geven.
  8. Stel je vragen. Het is goed om van tevoren vragen te bedenken die over het bedrijf gaan, zodat er aan het eind van het gesprek geen vragen meer zijn. 

Lees hier nog meer tips over solliciteren bij PWC

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.