Ervaring afstudeerstagiaire draaijer+partners

0
Leestijd: 2 minuten

Lizanne Hartog is stagiaire bij draaijer+partners. Lees hier meer over haar ervaring bij het bedrijf.

Tijdens de Inhousedag 2014 raakte ik aan de praat met collega’s van draaijer+partners over het onderwerp bedrijfsverzamelgebouwen. Bedrijfsverzamelgebouwen zijn kantoren die ruimten aanbieden aan verschillende huurders, denk aan grote en kleine bedrijven, start-ups en zzp’ers. Het onderwerp bedrijfsverzamelgebouwen was toevallig voor draaijer+partners actueel aangezien het bedrijf medio mei is verhuisd naar een nieuw kantoor. Dit kantoor wordt ingericht aan de hand van een zelf ontwikkeld kantoorconcept; Het Clubhuis. Het Clubhuis is een vorm van een bedrijfszamelgebouw waar verbinden, samenwerken en ontmoeten centraal staat. Het pand wordt hier fysiek op aangepast.

Afstudeeronderzoek

Voor mij lag er destijds dus een mooie kans om rondom deze ontwikkeling mijn afstudeeronderzoek op te zetten. Ik heb ervoor gekozen mijn afstudeeronderzoek te richten op de tevredenheid van gebruikers over de fysieke karakteristieken van bedrijfsverzamelgebouwen. Denk aan de tevredenheid over de locatie, vormgeving, werkplek, binnenklimaat, faciliteiten en diensten.

Los van mijn afstudeeronderzoek werk ik één à twee dagen in de week mee in het verhuisproject. Je moet hierbij denken aan bezig zijn met de conceptontwikkeling in de beginfase tot de keuze van meubels en tapijt in de uitvoerende fase. Erg leuk en afwisselt naast mijn afstudeeronderzoek wat toch wat meer met je neus in de literatuur is. Voor mij is dit project natuurlijk extra interessant omdat er veel overeenkomsten zijn met mijn onderzoek. Ondertussen is het praktische verhuizen verleden tijd, maar de ontwikkeling en invulling van Het Clubhuis gaat nog zeker een jaar door.

Als afstudeerstagiaire bij draaijer+partners word je volledig betrokken bij het reilen en zeilen van het bedrijf. Meewerken in projecten, interne besprekingen, bedrijfsborrels en personeelsuitjes en activiteiten, je maakt alles mee en dit zorgt voor een goede band met de collega’s. Tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin binnen dit bedrijf dus ik raad iedereen met affectie voor gebouw en gebruiker aan om eens rond te kijken bij draaijer+partners!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.