De cryptokoorts-epidemie

0
Leestijd: 2 minuten

Waar de spaarrekening vroeger letterlijk en figuurlijk van onschatbare waarde kon zijn, is de spaarrekening tegenwoordig niet zo populair meer. Historisch lage rentestanden zorgen ervoor dat Nederlanders, vooral millenials, op een andere manier een zakcentje proberen te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld een spaarrekening in het buitenland openen of investeren in sneakers en designertassen. Dit laatste is vooral populair in de VS.

Anno 2017 is investeren in cryptovaluta misschien wel het populairste alternatief voor de spaarrekening. De bitcoin is de afgelopen weken bijna elke dag voorpaginanieuws en ook in andere cryptovaluta wordt volop gehandeld. Het afgelopen jaar heeft aangetoond dat het handelen in cryptovaluta niet simpelweg een hype was; talloze bedrijven en particulieren kunnen al niet meer zonder.

De risico’s

Het investeren in cryptovaluta is niet zonder risico’s. De koersen schommelen zo hard dat je binnen een uur je investering kan verdubbelen of verliezen. Waar er veel nieuwe munten bijkomen, verdwijnen er ook een hoop. ‘Coinye’ is misschien wel het bekendste voorbeeld van een verdwenen cryptocurrency. De beurs kun je daarom het best benaderen als de roulettetafel uit het casino. Je kunt je kansen spreiden of alles op zwart zetten. Een groter risico leidt tot een hogere potentiële winst.

Coinye

Deze vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Door je goed in te lezen en de koersen in de gaten te houden, kun je proberen te voorspellen wat de valuta gaan doen. Kanttekening hierbij is wel dat deze informatie op het moment van lezen al verouderd is. De wereld van de cryptocurrency ontwikkelt zich zo snel dat alleen een glazen bol je zekerheid kan bieden. Investeren in cryptocurrency blijft natuurlijk speculeren.

Cryptokoorts

Van alle cryptomunten is de bitcoin natuurlijk de bekendste. De bitcoin domineert al een paar weken het wereldnieuws en is, ondanks haar jonge leeftijd, het onderwerp van vele mooie anekdotes. Zo kocht een bitcoin eigenaar in 2010 een pizza voor 10.000 bitcoins. Desbetreffende pizza zou vandaag de dag €84 miljoen gekost hebben.

De bitcoin is niet de enige cryptomunt. Andere bekende voorbeelden zijn de Ripple, Ethereum en Dash. Hoewel dit allemaal currencies zijn, verschillen deze cryptomunten in hun eigenschappen en kenmerken. In combinatie met ontwikkelingen in tal van markten bepalen deze kenmerken en eigenschappen de actuele waarde van de munt. Je doet er goed aan het nieuws met betrekking tot een cryptomunt goed te bestuderen voordat je deze aankoopt.

Positivi-tijd

Met het handelen in cryptovaluta is natuurlijk enorm veel geld te verdienen. Succesverhalen over het handelen in digitale munten kom je tegenwoordig overal tegen. Amateurbeleggers die ooit voor €30 geïnvesteerd hebben zijn nu multimiljonairs en studenten die in een dronken bui voor de grap hebben ingekocht zijn nu stinkend rijk. Het kan dan ook absoluut de moeite waard zijn om je hier flink in te verdiepen. Investeren in een goedkope digitale munt kan je miljoenen euro’s opleveren.

Coinbase en Plus500 zijn voorbeelden van platformen waarop in cryptocurrency gehandeld kan worden. Denk goed na voordat je hieraan begint; van het bedrag dat je inlegt, zou in een paar uur slechts een fractie kunnen overblijven. Gelukkig is er genoeg informatie te vinden om jouw eerste dagen als cryptomunt-handelaar zonder kleerscheuren door te komen.

Wat zou jij doen als je in een dag een paar miljoen verdient?

Deel dit bericht

Comments are closed.