Dirk kiest voor Smint

0
Leestijd: 3 minuten

“Op mijn 14e richtte ik met een vriend een autopoetsbedrijfje op, compleet met een website en visitekaartjes. We werkten in onze vrije tijd voor bedrijven in de omgeving. Waarom? Omdat het leuk was. Omdat ik een passie heb voor mooie auto’s. En omdat het veel beter verdiende dan een krantenwijk. Dat ondernemerschap en die ambitie heb ik nog steeds. Ik wil zoveel mogelijk bereiken, alles uit mijn carrière halen.”

Sneller carrière in de praktijk

Tijdens mijn hbo-opleiding Commerciële Economie heb ik in Zweden een minor gevolgd. Zo’n buitenland-ervaring kan ik iedereen aanraden! Eigenlijk wilde ik daarna Marketing Management gaan studeren, maar daar ben ik tijdens een tussenjaar – waarin ik werkte op de verhuurafdeling van een autobedrijf – van teruggekomen omdat ik van mening was sneller carrière te kunnen maken als ik direct ging werken. Wat ik wél zeker wist: de autobranche zou het niet worden…

Een goede sollicitatiebrief…

Mijn hart ligt bij food en retail, dat is me met de paplepel ingegoten. Met een vader die in dezelfde branche werkt, vang je natuurlijk nog wel eens wat op. En wat ik hoorde, sprak me altijd erg aan. Dus toen een vriend, die Perfetti Van Melle goed kent, me tipte over een vacature voor Rayonmanager was ik direct enthousiast. Ik heb veel energie gestoken in mijn sollicitatiebrief, want deze baan was precies wat ik zocht. Het werkte: ik werd uitgenodigd en na twee gesprekken kon ik beginnen.

Met de poten in de klei

Als Rayonmanager – de eerste stap op de salesladder – bezocht ik gemiddeld negen klanten per dag, variërend van supermarkten, tankstations en tabakszaken tot school- en sportkantines. Lekker met de poten in de klei, daar leer je het meeste van. Veelzijdig werk, want ik kwam niet alleen langs om mijn eigen merken te pushen maar ook om samen met de winkelier te kijken hoe we de categorie suikerwerk als geheel konden laten groeien.

Van je collega’s moet je het hebben

Eigenlijk had ik gedacht wel twee of drie jaar Rayonmanager te zijn. Maar toen kwam ineens – al na tien maanden – de vacature Junior Accountmanager Inhome voorbij. Ik twijfelde nog, want ik had het prima naar mijn zin. Maar mede omdat mijn collega’s en mijn leidinggevende me stimuleerden om te solliciteren, heb ik tóch de stap gewaagd. Na een spannende interne sollicitatieprocedure met een stevige business case kreeg ik de baan! Niet gek op je 23e…

Genoeg tijd voor mijn vrienden

Ik ben een van de jongsten in dit wereldje, dat realiseer ik me goed. Maar ze stimuleren je bij Perfetti Van Melle om stappen te maken en ik had zelf ook al aangegeven dat ik vooruit wil. Mijn doel was om na drie jaar in de praktijk verder te komen dan ik na een universitaire studie had kunnen bereiken. Dat is me zeker gelukt. En al heb ik dan een volwassen baan: in het weekend heb ik nog genoeg tijd om gezellig met vrienden een hapje te gaan eten of een biertje te drinken.

Mooie tussenstap

Ik vertegenwoordig onze productportfolio bij een aantal retail-ketens, waaronder AH to go, Spar, Poiesz, Boon en Van Tol. Ik doe zaken met de hoofdkantoren, stel promotionele planningen op en maak jaarafspraken. Daarnaast bezoek ik – minder dan ik zou willen – supermarkten. Want dáár, op de winkelvloer, gebeurt het uiteindelijk. Allemaal enorm interessant en uitdagend. Tot voor kort ondersteunde ik bovendien de Sales Manager op Albert Heijn: geweldig om een kijkje in de keuken van de grootste retailer te mogen nemen!

MVO-zaadjes

Young Perfetti is een in-company netwerk voor ambitieuze jonge medewerkers uit verschillende disciplines. Om op professioneel en persoonlijk gebied te groeien nemen we elk jaar deel aan een aantal activiteiten. Zo mochten we bijvoorbeeld een dag in de schoenen van de algemeen directeur staan en onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen geven. En afgelopen jaar hebben we scholieren een dag lang op een plein vermaakt met sportieve activiteiten. Zo worden de MVO-zaadjes al vroeg geplant…

Weer wat meer verantwoordelijkheid

Ik ben blij, want in januari heb ik er drie eigen klanten bij gekregen: Coop, Deen en Boni. Hierdoor is mijn verantwoordelijkheid toegenomen en kan ik nóg meer vlieguren maken. Wat de volgende stap wordt? Eerst maar eens ervaring opdoen. En dan… wie weet?

“Ontspannen is goed, zeker als je hard werkt en af en toe op kantoor het licht uitdoet. Dus fitness ik minstens twee keer per week. En toen ik naar Eindhoven verhuisde – waar ik samenwoon met mijn vriendin – heb ik besloten te blijven hockeyen in Best, waar ik ben opgegroeid en waar veel van mijn vrienden wonen. Ik speel in Heren 4 van MHC Best. Niveau? Laat ik het zo zeggen: de derde helft is erg belangrijk, al beginnen we tegenwoordig ook beter te presteren in de eerste en tweede helft.”

Deel dit bericht

Comments are closed.