Jouw stage is jouw feestje

0
Leestijd: 4 minuten

De meeste studenten moeten er een keer aan geloven. De stageperiode. Gedurende een korte periode maak jij deel uit van een organisatie en leer je een hele hoop van het bedrijf en de branche waarin het opereert. Het is een voorproefje op het echte leven. Er zijn dan ook wel wat studenten die hier echt helemaal geen zin in hebben. Maar waarom niet? Een goede stageplek biedt je voldoening, plezier, veel kennis en ervaring en is ook nog eens een waardevolle aanvulling op je cv!

Dan moet je nog wel een goede stageplek kunnen vinden natuurlijk. Ik hoor van veel mensen dat zij de aangewezen persoon zijn wanneer er schoongemaakt moet worden of wanneer de directeur zin heeft in een kop koffie. Bij Moongro spreek ik, als stagiair, de directeur aan bij de voornaam. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier (bij toeval) terechtgekomen ben. Hoe komt het dat ik hier zo tevreden ben?

De jonge generatie

Moongro is een jong bedrijf, met jonge werknemers. De gemiddelde leeftijd ligt hier rond de 28. Ik was vrij nerveus op mijn eerste dag. Dit is mijn eerste stageperiode en veel mensen uit mijn directe omgeving hebben zich meer dan eens negatief uitgelaten over hun eigen stage.

Eenmaal binnen werd ik echter met open armen ontvangen door een aantal collega’s die slechts een paar jaar ouder zijn dan ik. En dat is dan het vaste team. Het is, bijna vanzelfsprekend, heel lekker om te werken met andere jongeren. Je praat met je collega’s op dezelfde manier als dat je met je vrienden praat en dat zorgt ervoor dat je je makkelijk aan je nieuwe omgeving aan kan passen. Ook aan de wekelijkse vrijdagmiddagborrel kan je goed merken dat je deel uitmaakt van een jong team. Iedereen doet een drankje en er zijn altijd een aantal collega’s die blijven hangen.

Het is niet alleen maar leuk dat het team zo jong is. Het is ook nog eens heel erg handig voor de branche waarin wij opereren. Moongro richt zich op jonge hoogopgeleiden. Het team kan zich goed in de doelgroep verplaatsen; ze zijn immers de doelgroep. Wij jonge mensen zijn gewend aan een maatschappij die continu en in rap tempo verandert. Tien, vijftien jaar geleden was het niet vanzelfsprekend dat je een eigen computer had, nu heeft iedereen een smartphone. Omdat deze generatie goed om kan gaan met veranderingen, spelen trends ook een grote rol binnen dit bedrijf. Op veel gebieden zijn wij voorlopers; veel trends zijn bij ons al geïmplementeerd. Je krijgt dan ook de kans om, actief, met de nieuwste technieken te werken. Ondanks de lage gemiddelde leeftijd zit er wel veel ervaring binnen de organisatie.

Er hangt een relaxte sfeer. Niet alleen binnen ons bedrijf trouwens. Het gebouw waarin we gevestigd zijn, B2, ademt ontspanning en innovatie. B2 is van B. Amsterdam en maakt deel uit van de Riekerhaven in Amsterdam-West. Veel groeiende bedrijven hebben hier hun tenten opgeslagen in de hoop later een heel eigen kantoor te laten bouwen. De indeling van de gemeenschappelijke ruimte doet denken aan Silicon Valley; pinpongtafels, hangmatten, arcade games en een voetbaltafel.

With great powers..

Zoals ik al zei, je maakt bij Moongro echt onderdeel uit van het team. Omdat we werken met een relatief klein team, hebben ook de stagiairs hun eigen verantwoordelijkheden. In samenspraak met een van de vaste medewerkers kijk je in welk vakgebied jij je wilt ontwikkelen. Eén van de senioren neemt je vervolgens onder zijn of haar hoede en biedt je een helpende hand wanneer je het nodig denkt te hebben.

Dit betekent echter niet dat er over je schouder wordt meegekeken. Je bent behoorlijk vrij in je keuzes en krijgt projecten aangewezen die je zelf mag draaien. Zo komt het ook regelmatig voor dat jij iemand taken geeft die er al veel langer werkt. Denk je dat het bedrijf kan groeien door bepaalde zaken anders aan te pakken of zelf compleet te veranderen? Onderbouw je mening goed. Het kan zo gebeuren dat dit jouw project wordt en dat je de veranderingen zelf mag implementeren in je stageperiode.

Leren en leiden

Door zulke projecten te leiden, leer je een hele hoop op het gebied van leiding geven en plannen. Dat komt gedurende je hele leven nog van pas. Daarnaast bestaat er altijd een kans dat je hier kan blijven werken. Een aantal vaste medewerkers zijn hier zelf ook als stagiair begonnen.

Je moet natuurlijk wel genoeg kennis van zaken hebben om aan deze projecten te kunnen werken. Je kunt natuurlijk van alles vragen aan de meer ervaren werknemers die hier rondlopen, maar ook een online cursus behoort tot de mogelijkheden. Hier heb je natuurlijk nog een hele hoop aan; die kennis neemt niemand je meer af! Door een intensieve samenwerking met alle andere afdelingen leer je ook een hele hoop over andere richtingen.

Word jij ook een Moongro’er?

Moongro is hard aan het groeien. We zoeken dan ook nog naar een aantal stagiairs voor de volgende periode. Op dit moment zijn we nog op zoek naar een stagiair(e)s accountmanagement, recruitment en online marketing. Nu hoor ik je denken ‘ah kijk, die gozer loopt alleen maar mooie praatjes te verkopen’. Dat is ook zo. Maar alleen omdat ik geen negatieve punten op weet te noemen. Mijn ervaring is nou eenmaal heel positief.

Studeer jij op hbo- of wo-niveau en moet je per 1 september met een werk- of afstudeerstage beginnen? Neem dan contact op met Lieke Beelen (lieke.beelen@moongro.coml) en wie weet krijg jij per 1 september net zo’n tof e-mailadres dat eindigt op @moongro!

Voor meer informatie over de beschikbare stageplekken kan je hier een kijkje nemen!

Deel dit bericht

Comments are closed.