Marktconform salaris berekenen

0
Leestijd: 2 minuten

Een marktconform salaris berekenen, niet iedereen weet hoe je dit doet. Veel mensen weten niet precies wat het inhoudt en zien het vaak voorbij komen in vacatures. Het is een begrip wat vaak gebruikt wordt maar niet vaak wordt begrepen. Wat het precies is en hoe je dit berekent lees je in deze blog.

Wat is het precies?

Een marktconform salaris is het loon dat mensen gemiddeld krijgen die dezelfde functie of taken uitvoeren die jij ook zal gaan doen. Je weet nu natuurlijk nog steeds niet wat dan precies het salaris is, aangezien dit meestal niet erbij staat. Je kan natuurlijk niet zomaar weten wat dan marktconform is. Echter valt dit wel te berekenen en hoe je dit doet lees je hieronder.

Marktconform salaris berekenen

Het marktconforme salaris voor een functie berekenen is erg eenvoudig. Dit kan namelijk met de salaris check van de loonwijzer. Met deze handige tool hoef je eigenlijk alleen je opleiding, ervaring, functie in te vullen. Daarna wordt het salaris berekend van iemand met dezelfde functie of die dezelfde functie had en dan weet je wat je hoort te verdienen. Ook kun je natuurlijk zelf van te voren onderzoeken wat mensen die dezelfde functie hebben als die jij wil verdienen. Kijk bijvoorbeeld naar vacatures bij andere bedrijven met dezelfde soort functie of hier wel een salaris bij staat aangegeven en gebruik dit in een onderhandeling over salaris. 

Je krijgt niet het marktconform salaris

Wanneer je erachter komt dat je niet het marktconform salaris verdient moet je jezelf eerst een aantal dingen afvragen voor je protest maakt. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar andere arbeidsvoorwaarden zoals een auto van de zaak of vakantiedagen. Ook de grootte van het bedrijf is van belang, bij een groot bedrijf zal je vaak meer verdienen dan bij een klein bedrijf. Let dus goed op de arbeidsvoorwaarden bij de functie.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.