Hoe schrijf je een verfrissende sollicitatiebrief?

0
Leestijd: < 1 minuut

Wat is belangrijk in een sollicitatiebrief? Hier vind je verschillende tips om een verfrissende, goede sollicitatiebrief te schrijven.

Wees niet te vaag, vooral niet wanneer je een brief opent.

Zorg ervoor dat je niet te abstract bent in de zinnen die je gebruikt. Wanneer je solliciteert en je bent abstract, zullen veel werkgevers denken dat je niet intelligent bent en ongeïnteresseerd overkomt. Een werkgever vindt het namelijk heerlijk om een duidelijke, verfrissende sollicitatiebrief te lezen.

Gebruik geen ‘cliché woorden’

Hoe vaak heb je gehoord dat iemand die solliciteert zegt dat hij goed is in samenwerken of in het zijn van een ‘allround teamplayer’. Wanneer je dit leest, kan ik me voorstellen dat je zelf ook al kriebels ervan krijgt. Probeer echt onderscheidend te zijn in datgene wat je vertelt over jezelf. Dit soort zinnen zijn vaag en vertellen niets over jou.

Voorkom het gebruiken van uitroeptekens in je sollicitatiebrief

Het uitroepteken benadrukt erg een zin. Lees je sollicitatiebrief meerdere malen en ga na of je een uitroepteken daadwerkelijk kunt gebruiken in de desbetreffende zin. Het is ten slotte de bedoeling dat je een verfrissende sollicitatiebrief opstelt.

Ben je daarnaast benieuwd naar het schrijven van een juiste begin van je sollicitatiebrief? Lees dan hier wat je wel en niet moet doen aan het begin van je sollicitatiebrief.

Vermijd extreme meningen

Wanneer je een sollicitatiebrief schrijft, weet je dat de lezer ook een mening heeft. Het zou kunnen dat jij en de lezer extreem van mening kunnen verschillen, waardoor de lezer ervoor kan kiezen jou geen kans te geven. Wees daarom altijd voorzichtig met het plaatsen van extreme meningen in je sollicitatiebrief.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.