Met deze kleding straal je vertrouwen uit!

0
Leestijd: 3 minuten

Zou jij iemand aannemen voor een commerciële functie die in een trainingsbroek op het sollicitatiegesprek verschijnt? De kans is groot dat je hier nee hebt geantwoord. Vreemd, misschien staat de vacature deze persoon namelijk wel op het lijf geschreven. Toch hebben veel mensen al een oordeel klaar staan na het zien van iemands outfit.

Misschien is dit voorbeeld wat extreem, maar nagenoeg alle recruiters bekijken eerst iemands uiterlijk, voordat ze naar de persoonlijke kenmerken kijken. Bij vacatures wordt namelijk vaak gevraagd om een representatieve uitstraling. Met de volgende kleding straal je meer vertrouwen uit.

Professionele kledingstijl

Onder een professionele kledingstijl verstaan we de volgende kleding items: kostuums, colberts, overhemden en een stropdas. Op zich ben je met het dragen van deze kleding al goed opweg. Toch zal je met deze kleding niet automatische een onuitwisbare indruk achterlaten. Grote kans dat andere sollicitanten hetzelfde dragen. De volgende accessoires tillen je pak, en daarbij je kans op het vinden van een baan, naar een hoger niveau.

Pochet


Een pochet is eigenlijk een veredelde zakdoek. De echte mode kenners onder ons dragen het pochet al regelmatig. Pochetten zijn een uitstekend middel om op subtiele wijze mee op te vallen. De ongeschreven regel van een pocht, is dat deze van hetzelfde materiaaltype moet zijn als je stropdas, maar wel een andere kleur. Kies je ervoor om geen stropdas te dragen? Dan heb je vrij spel!

Er zijn tal van manieren om een pochet op te vouwen. Een van de makkelijkste manieren is de opgepofte manier. vouw hiervoor alle hoeken van het pochet bij elkaar. Duw vervolgens de punt van het pochet wat in, zodat deze aan de zijkanten wat uitzakt. Vervolgens kun je het pochet voorzichtig in de borstzak van je colbert stoppen.

Tie-clip


Een tie-clip is een speld, die je over je stropdas schuift. Hiermee bevestig je je stropdas aan je overhemd, zodat deze niet scheef gaat hangen. De tie-clip wordt gedragen door ware perfectionisten. De gedachte dat je das scheef zit is namelijk onuitstaanbaar!

Collar pin


De collar pin is een pin die je, achter je stropdas langs, door de kraag van je overhemd prikt. Hierdoor zal de knoop van je das mooi overeind gaan staan. Een bijzondere toevoeging voor je garderobe!

Manchetknopen


Manchetknopen zijn een stijlvolle maar zeldzame toevoeging voor iedere zakelijke outfit. Je draagt ze in combinatie met een overhemd met dubbel manchet. Door de manchetknopen zal het manchet meer opvallen. Manchetknopen wordt in de praktijk gezien als iets voor de echte kenners op het gebied van mode en stijl.

Overige tips


Met de bovenstaande accessoires laat je zien een mode-kenner te zijn, en dat je jezelf comfortabel voelt in een kostuum. Toch zijn er een aantal algemene tips voor het dragen van pakken, die niet bij iedereen bekend zijn.

Vermijd linnen


Linnen is een kreukgevoelige stof. Niets lijdt tijdens een sollicitatiegesprek zo af als een gekreukt pak. Ga in plaats daarvan voor een wollen pak.

Laat je zakken dicht zitten


Bij een nieuw gekocht colbert zijn in de meeste gevallen de zakken nog dicht gestikt. Het is mogelijk om deze met behulp van een mesje of schaar open te maken, zodat de zakken een functie krijgen.

Toch is het openmaken van je jaszakken niet aan te raden. Een beschikbare jaszak zorgt er al snel voor dat je voorwerpen in je jasje stopt (telefoon, portemonnee, etc.). Door het gewicht van deze voorwerpen gaat je jasje namelijk scheef hangen, met allerlei overbodige plooien als gevolg.

Match sokken met pak


Deze tip klinkt logisch, maar wordt door lang niet iedereen opgevolgd. De ongeschreven regel van sokken, is namelijk dat je de kleur van je sokken gelijk moet zijn aan de kleur van je broek. Als je hier toch liever van afziet, kun je de kleur van je schoenen gebruiken.

Uiteraard zijn dit ongeschreven regels en bepaal je zelf wat je aantrekt.

Dit gastartikel is geschreven door Robin Hendriks, van Schulte Herenmode.

Deel dit bericht

Comments are closed.