De kansen met een Master in Finance

0
Leestijd: 2 minuten

Het is zover; al die extra maanden studeren hebben zijn vruchten afgeworpen en je hebt je Master in Finance binnen! Dit is natuurlijk het grote moment waar je naar uitgekeken hebt. Naast het feit dat je nu je Master binnen hebt, is het ook het moment dat je klaar bent met je studie en op zoek kan naar een vaste baan. Maar welke kanten kan je eigenlijk op met een Master in Finance op zak?

Nederland of over de grens?

Eerst zal je voor jezelf moeten bedenken of je in Nederland wilt gaan werken. Een carrière in grote, buitenlandse steden staan hoger in aanzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Londen, de absolute crème de la crème voor bankiers.  Het gemiddelde startsalaris is torenhoog en zodra er een grote bank op je cv staat die gevestigd is in Londen, komt dat alleen maar goed uit. Nadeel aan het werken in Londen is wel dat de werkdruk ontzettend hoog is. Werkweken tellen zo 70, 80 en soms zelfs 100 uur. Weet dus waar je aan begint! Denk goed na over waar je wilt werken en zet de voordelen en nadelen voor jezelf op een rijtje.

Kies je richting zorgvuldig!

Het is niet altijd eenvoudig om nog iets anders te gaan doen wanneer je een richting gekozen hebt. De ene job houdt heel wat anders in dan de ander en daarom is het soms lastig om na het maken van een keuze nog te switchen. Werkgevers kiezen liever voor iemand die zich meteen in het vakgebied thuis voelde. Als je lang in Nederland gewerkt hebt als een private capitalist zal je in Londen moeilijk een baan vinden in de M&A.

Welke richtingen zijn er dan?

Investment banking is een overkoepelende term waar veel richtingen zelf ook onder vallen. De investment banker is onder andere verantwoordelijk voor het geven van advies over het uitgeven van aandelen en het aantrekken van kapitaal. M&A staat voor mergers en acquisitions en omvat alles wat met overnames en fusies te maken heeft. Bij grote banken valt M&A onder investment banking en is het onderdeel van de bedrijfsstrategie, maar ook andere bedrijven doen aan M&A. Denk aan consultancybureaus die samen de ‘big four’ horen en kleinere ondernemingen die zich helemaal op dit vakgebied focussen.

Wil jij over de ervaring van een trainee Corporate Management bij Rabobank lezen? Klik hier!
Deel dit bericht

Comments are closed.