Personalia op je cv zetten. Hoe doe je dat?

0
Leestijd: 2 minuten

Voordat je gaat solliciteren bij een bedrijf moet je ervoor zorgen dat je cv volledig up to date is. Dit klinkt ongelofelijk makkelijk maar toch zet men regelmatig de verkeerde informatie in hun cv of vergeten ze juist belangrijke aspecten. Eén van de belangrijke onderdelen is de personalia op je cv. Dit staat ook wel bekend als de persoonlijke gegevens.

Essentiële onderdelen van de personalia op je cv

In het beoordelingsproces is je cv cruciaal. Een recruiter kijkt niet lang naar je profiel dus in die korte tijd moet de belangrijke informatie opvallen. Daar moet je het dus kort houden. Ellenlange teksten werken je alleen maar tegen. Hetzelfde geldt voor de personalia op je cv.

Voornaam en achternaam
Dit is één van de eerste dingen die moeten opvallen. Dit kan je doen door een grotere lettergrootte te kiezen. Houd het wel professioneel en kies dus niet ineens voor een andere lettertype zoals comic sans. Je moet alleen je voornaam en achternaam vermelden.

Adres
Je woonplaats moet je vermelden op je cv zodat de werkgever weet hoe ver je van kantoor woont. Het is hierbij niet verplicht dat je je volledige adres vermeldt maar stad alleen al kan ook.

Telefoonnummer en emailadres
Het is belangrijk dat je dit vermeldt zodat de recruiter weet hoe je bereikt kan worden.

Linkedin
Dit is in feite je online cv. Hier kan een recruiter al jouw bijdragen zien en een beeld van je krijgen.

Niet verplichte informatie

Geboortedatum
Voor bepaalde functies wordt er specifiek gezocht naar mensen die nog jong en net afgestudeerd zijn. Denk hierbij aan een traineeship. Voor oudere mensen kan het vermelden van hun leeftijd een obstakel zijn aangezien ze niet afgewezen willen worden vanwege hun leeftijd. Dit weglaten is niet helemaal effectief omdat een recruiter aan de hand van de periode waarin je opleidingen hebt gevolgd kan gokken hoe oud je bent. Daarom kan je in zulke situaties net zo goed je leeftijd benoemen.

Rijbewijs
Dit is alleen belangrijke informatie als het waardevol is voor functie waarop je solliciteert. Als vrachtwagenchauffeur of DHL bezorger is het natuurlijk logisch dat je dit op je cv zet.

Foto
Jouw sollicitatie valt meer op als je een foto gebruikt. Hierdoor kunnen recruiters je wellicht makkelijker onthouden. Hiervoor kan je natuurlijk niet een foto van een verjaardagsfeest gebruiken. Zorg ervoor dat je een actuele foto gebruikt die een formele uitstraling heeft.

Geslacht
Als het voor jou belangrijk is om te vermelden wat je geslacht is dan kan je dat doen. Mocht je non-binair zijn dan kan het natuurlijk geen kwaad om je voornaamwoorden bij de personalia op je cv te zetten. Dit voorkomt dan eventuele ongemakkelijkheden.

Andere social media
Als je solliciteert voor een functie als accountant moet je niet je social media accounts op je cv zetten. Dit is immers niet relevant. Je kan echter wel je accounts op je cv vermelden als je bijvoorbeeld solliciteert voor een functie als content creator. Als je zelf een profiel hebt waar je je werk plaatst dan is het wel relevant om te benoemen.

Wat vermeld je niet?

  • Geboorteplaats
  • Huwelijkse staat
  • Geloof
  • Betrouwbare informatie

Ben je benieuwd naar meer tips over het schrijven van je cv? Bekijk dan de gelinkte pagina voor meer nuttige tips en inspiratie!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.