Personalia op je cv!

0
Leestijd: 2 minuten

Het cv begint met persoonlijke gegevens met andere woorden een personalia. Dit onderdeel ziet er vaak simpel uit, maar in een personalia worden vaak veel onnodige fouten gemaakt. In deze blog zetten wij op een rijtje waar je op moeten letten bij het schrijven van een personalia.

Hoe lang mag je personalia zijn?

Zorg ervoor dat je personalia kort maar krachtig is. Recruiters nemen namelijk gemiddeld 30 seconden de tijd om je gehele cv te beoordelen. Als zij zien dat je personalia een hele lap tekst is, dan gaat je cv zo de prullenbak in. Er wordt aangeradenen om je cv maar een pagina kort te houden en maximaal twee pagina’s. Houd je hier ook aan. 

Wat staat er allemaal in een personalia?

Voor en achternaam

Gebruik op je cv alleen je voor- en achternamen. Niet je tweede naam of doopnamen. Zorg er ook voor dat de lettertype hiervan iets groter is dan de rest van de tekst. Zodat dat een beetje opvalt. Eigenlijk een soort titel van jouw cv.

Geboortedatum

Dit is belangrijker dan je denkt. Hieraan kunnen recruiters zien aan wat logisch is wat  jij laat zien op je cv. Bijvoorbeeld wanneer jij in de 20 bent dat jij niet per se veel ervaring hebt, maar wanneer je een stuk ouder bent dat jij niet meer op je cv hebt staan welke bijbaantjes je hebt gehad toen je 16 was.

Adres

Vroeger was het van belang om je gehele adres op te schrijven, zodat ze je wat konden laten weten via de post. Dat is tegenwoordig natuurlijk niet meer, alles gaat nu via de mail of een snel telefoontje. Toch is het wel handig om je woonplaats te vermelden, zodat de recruiter weet hoe ver jij woont vanaf de potentiële werkplek. Of je de rest vermeld, is aan jezelf.

Telefoonnummer

Zoals ik al eerder zei gaat alles tegenwoordig via de mail of een telefoontje. Zorg er daarom voor dat jouw telefoonnummer goed op je cv staat! Zorg ervoor wanneer je je cv inlevert dat je vanaf dat moment goed bereikbaar bent, daarom is opschrijven van je huistelefoonnummer niet zo handig en wordt dit ook afgeraden.

E-mail-adres

Zoals ik al eerder zei gaat alles tegenwoordig via de mail of een telefoontje. Zorg er daarom voor dat jouw e-mail adres goed op je cv staat! Zorg er ook voor dat je e-mail professioneel is en niet bijvoorbeeld gamergirl123@hotmail.com is.

Handig als het wat toevoegt voor de functie

  • Geboorteplaats: Het is niet echt gebruikelijk, maar het bijvoorbeeld handig wanneer je een leraar Duits bent, dat je geboorteplaats bijvoorbeeld Hamburg is.
  • Rijbewijs: Dit is ook niet standaard nodig, maar als je ergens bezorger wilt worden, is het wel zo handig om te melden over welke rijbewijzen jij schikt.
  • Sociale profielen, zoals LinkedIn
  • Je eigen website: Steeds meer mensen hebben een eigen website en dat is ook handig om te vermelden op je cv, vooral als je voor een functie solliciteert binnen de IT.
  • Geloof: Privé kan vaak een gevoelig onderwerp zijn, daarom wordt het niet aangeraden om dit te vermelden, tenzij je ergens voor solliciteert waarbij het geloof van belang is.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.