Tijdens je stage rijk worden!?

0
Leestijd: 2 minuten

Veel studenten moeten het tijdens hun studie toch een keertje doen. Stage. Dit is natuurlijk heel spannend en leerzaam, van 9 tot 5 werken met professionals op jouw vakgebied, maar stiekem wil je toch ook wel wat meer. We hebben het dan over de stagevergoeding. Bij veel bedrijven ontvang je een, meestal kleine, tegemoetkoming voor het zware werk wat je als stagiair verricht.

Sommige bedrijven schatten je echter wél op waarde en smijten dan ook met geld. Wij zetten de dikste stagevergoedingen voor jou op een rij. Handig, want nu weet jij meteen waar je moet solliciteren om een vette vakantie bij elkaar te verdienen!

Stage in $ilicon Valley

Ja, we zetten meteen hoog in. Als je hier een paar maanden stage loopt, kan die vette vakantie ook meteen een paar maanden duren. Voor een goede stagevergoeding is Silicon Valley gewoon echt de place to be. De bedrijven die hier gevestigd zijn smijten met geld en bieden de tofste secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden. Facebook biedt bijvoorbeeld een stagevergoeding van $8.000 per maand. Van dit geld hoef je maar weinig uit te geven tijdens je stageperiode; Facebook betaalt je eten, de feestjes die voor de stagiairs geregeld worden en een kamer op de speciale campus. De kamer beschikt over een eigen badkamer en een eigen keuken, ideaal dus!

Facebook is daar echter ook geen uitzondering in. Microsoft ($7.100), Apple ($6.400) en Yahoo (ongeveer $6.100) storten ook vrolijk een prachtig maandbedrag op je rekening. Van de grootse bedrijven die zich hier gevestigd hebben, verdien je bij Google het minst. Hier verdien je slechts $6.000 per maand. Toch maar aan de slag bij Facebook.

On-Nederlandse stagevergoedingen in Nederland

Dat deze bedrijven in Silicon Valley gevestigd zijn, maakt het allemaal net wat lastiger. De NS geeft aan dat je met je ov-chipkaart niet zomaar die kant op kan, dus als je daar niet wilt wonen raden wij je aan het wat dichter bij huis te zoeken. Ook in Nederland zijn namelijk leuke stagevergoedingen te vinden. Je verdient hier weliswaar minder, maar je moet er ook maar bij nadenken dat een bedrijf niet verplicht is om de student een vergoeding te bieden.

In Nederland zie je dat de stagevergoedingen vooral in de juridische sector erg hoog zijn. Een ‘normale’ vergoeding ligt zo tussen de €250 en de €300 per maand en daarnaast zijn er natuurlijk veel bedrijven die helemaal geen vergoeding bieden. In de juridische sector ligt het gemiddelde veel hoger. DLA Piper spekt je bankrekening bijvoorbeeld met €850 per maand. Dat zijn 127 pakjes sigaretten, 425 biertjes in de kroeg of 43 keer een gemiddelde bestelling bij Thuisbezorgd.nl. Zelfs als je elke dag eten bestelt houd je geld over. Ook bij Van Doorne en De Volksbank boer je goed als juridisch stagiair; hier kan je €700 per maand opstrijken. Van Doorne biedt je zelfs de kans de stage op Curaçao af te ronden.

Buiten de juridische sector zie je soms ook hoge vergoedingen. Logex biedt bijvoorbeeld een stagevergoeding van €1.000 per maand. Het bedrijf geeft advies aan ziekenhuizen, specialisten en zorginstellingen, dus draag je ook een beetje bij aan een betere wereld. Tenslotte verdien je ook bij banken ver bovengemiddeld. ING betaalt sommige stagiairs bijvoorbeeld €600 per maand voor het vervullen van de functie.

Heb jij nu dollartekens in je ogen? Neem dan een kijkje in het overzicht van alle stages die wij aanbieden. Ons aanbod verschilt dagelijks!

Ook een stage bij Moongro is natuurlijk een optie. Kijk hier voor de mogelijkheden!

Deel dit bericht

Comments are closed.