Tips voor het schrijven van een samenvatting op Linkedin

0
Leestijd: 2 minuten

Recruiters die op Linkedin bekijken profielen zeer snel. Daarom moet jij er dus voor zorgen dat je profiel ongekend goed is. Je kan van een recruiter niet verwachten dat er bij elk profiel vijf minuten wordt stilgestaan. Ze gaan niet je profiel analyseren en daarom moet je profiel op het eerste gezicht al een duidelijk overzicht hebben. Dit doe je door een goede samenvatting op Linkedin te plaatsen. Hoe doe je dat precies? Lees deze onderstaande tips en de recruiters kunnen niet meer om je heen!

Maak het aantrekkelijk

Recruiters willen niet onnodig veel tijd besteden aan een profiel. Daarom is het belangrijk dat je samenvatting niet te langdradig is. Gebruik daarom dan ook de juiste zoekwoorden. Dit zijn immers woorden waar recruiters naar zoeken. Richt je op hetgeen wat je wil bereiken bij de lezer en werk daar naartoe. Daarnaast kan je het ook aantrekkelijker maken door het persoonlijk te maken. Toevoegingen als wat je wil bereiken in je carrière kunnen waardevol zijn als het ambitie aantoont.

Beschrijf je functie en kwaliteiten

Hier moet je beschrijven wat je functie inhoudt. Waarin heb je jezelf ontwikkeld? Welke kwaliteiten heb je en hoe kan jij waarde toevoegen? Vermijd algemene dingen zoals creatieve vaardigheden want dat is niet bepaald diepgaand. Wees concreet met je skills en wat voor waarde het heeft. Alleen zeggen dat je iets bent zonder toelichting is betekenisloos. Beschrijf hier ook waar mogelijk bijzondere mijlpalen die je hebt behaald. Hiermee kan je een goede indruk achterlaten.

Gebruik professionele taal

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar om serieus genomen te worden moet je jezelf ook op een professionele wijze presenteren. Naast een goede foto doe je dit door gebruik te maken van formele woorden voor de samenvatting op Linkedin. Straattaal moet je achterwege laten. Daarnaast is het ook aan te raden om je spelling te laten controleren door iemand anders om eventuele fouten te vermijden.

Verwijder onnodige informatie

Wil je je profiel up to date te houden is het handig om eens in de maand je profiel te bewerken. Zo kan je wellicht dingen toevoegen of irrelevante informatie verwijderen. Het kan immers voorkomen dat je bepaalde toevoegingen op een betere manier kan verwoorden. Net zoals bij de spellingcheck kan je ook steeds je samenvatting laten controleren door iemand anders. Zo voorkom je dat je onnodig dingen over het hoofd ziet.

Voeg contactgegevens toe

Het is handig om je contactgegevens ook onderaan je samenvatting te plaatsen. Het grote voordeel hiervan is dat een recruiter dit dan meteen ziet na het lezen van de tekst. Mocht je genoeg interesse hebben gewekt dan bespaar je de recruiter ook de moeite om je profiel door te zoeken

Wil je meer te weten komen over hoe jij je Linkedin profiel kan optimaliseren? Lees dan deze blog en creëer het ideale profiel!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.