Vervolggesprek op je sollicitatiegesprek

0
Leestijd: 2 minuten

Het kan soms enige tijd duren voordat je hoort dat je iets hoort na je eerste gesprek. Wordt je uitgenodigd voor een vervolggesprek op je sollicitatiegesprek, dan volgen de laatste stappen naar je ideale droombaan.

Het opvolgende gesprek
Als je na je eerste gesprek wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek, betekent dit niet meteen dat je wordt aangenomen. Er volgen bij sommige functies meerdere gesprekken, zodat de werkgever een juiste beslissing kan maken. Lees hier verder voor 5 slechte eigenschappen die je beter niet kunt noemen tijdens je sollicitatiegesprek. Het tweede gesprek is vaak wat minder oppervlakkig dan het oriënterende gesprek dat je hebt gehad. De werknemer zal vragen naar je ervaringen en vakkennis. Het kan ook zijn dat je een medische keuring moet ondergaan voor een bepaalde functie. Naast dat je alleen met de potentiële werkgever zal spreken, is het ook goed mogelijk om gesprekken te hebben met toekomstige collega’s en of andere managers.

Optie 1 (afwijzing)
Na de vervolggesprekken zal de potentiële werkgever een beslissing nemen. Als je niet de juiste kandidaat bent, zal je helaas worden afgewezen. Maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Vraag vooral waarom je bent afgewezen, zodat dit je in de toekomst kan helpen.

Arbeidsvoorwaarden
Ben je nog niet afgewezen, dan volgt er nog een gesprek. Je wilt natuurlijk wel weten wat je gaat verdienen. Dit onderwerp komt aan bod in het arbeidsvoorwaardengesprek. In dit gesprek bespreek je het salaris, eventuele bonussen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je kunt gewoon onderhandelen, daar is niets mis mee. De werknemer zal best een beetje mee willen gaan in jou wensen. Jullie zullen samen tot een compromis moeten komen. Wees niet te dominant, maar kom wel voor jezelf op.

Contract
Je bent aangenomen tot jouw droombaan. Alle afspraken zijn gemaakt en je begin datum staat vast. Het enige wat alles definitief maakt is het ondertekenen van een arbeidscontract. Lees dit contract goed door op eventuele fouten, hiermee wil je niet in een later stadium geconfronteerd worden.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.