De juiste stof van je zakelijke kleding

0
Leestijd: 2 minuten

Als je een sollicitatiegesprek hebt, wil je jezelf van je beste kant laten zien en professioneel overkomen. Om die reden trekken veel mensen zakelijke kleding aan als ze een sollicitatiegesprek hebben. Of het hier nou gaat om een kostuum of een colbert, om een professionele indruk te maken moet je kleding kreukvrij zijn. Als je ver moet reizen voor je afspraak kan dit een lastige opgave zijn. Voorkom gekreukte kleding met de onderstaande tips en tricks!

Kies voor de juiste stof van je zakelijke kleding

Sommige stoffen zijn gevoeliger voor kreukels dan andere stoffen. Vooral linnen en katoenen kostuums zijn erg kreukgevoelig. Als beide stoffen eenmaal gekreukt zijn, kun je de kreukels alleen verwijderen door middel van stomen. Uiteraard beschik je onderweg naar je sollicitatiegesprek niet over deze mogelijkheid.

Kies daarom voor een wollen kostuum. Wol kan ook kreuken, maar deze kreukels verdwijnen relatief snel. Dit komt omdat wol zwaarder is dan linnen en katoen.

Je reis met de auto

Zorg ervoor dat je je colbert uittrekt als je met de auto reist. Hiermee voorkom je dat je colbert op de rug en bij je ellebogen gaat kreuken. Neem een kleerhanger mee en hang je colbert op, bijvoorbeeld aan de achterkant van je hoofdsteun.

Naast je colbert kunnen er ook kreukels in je broek komen. Deze zullen voornamelijk in je knieholte ontstaan. Door je stoel verder naar achteren te schuiven strek je je benen meer uit. Hierdoor komen er minder kreukels rondom je knieën. Let hierbij echter wel op de veiligheid. Je wilt geen verkeersongeluk op je geweten hebben omdat je niet goed bij de pedalen komt.

Je reis met het openbaar vervoer

Ook in het openbaar vervoer is je kleding onderhevig aan kreukels. Voorkom kreukels door in het openbaar vervoer te blijven staan. Hierdoor blijven je benen gestrekt en voorkom je kreukels bij je knieholtes en op je rug.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een colbert-tas aan te schaffen. Hierin kun je je jasje zonder te vouwen oprollen, waardoor deze gespaard blijft. Vaak krijg je een dergelijke tas bij aanschaf van een kostuum. Trek je colbert aan vlak voordat je bij het bedrijf aankomt. De tas kun je opvouwen en bijvoorbeeld in je aktetas stoppen.

Dit artikel is geschreven door Robin Hendriks van Schulte Herenmode.

Deel dit bericht

Comments are closed.