Hoe is het om te werken voor BDO?

0
Leestijd: 2 minuten

“De sfeer is open en informeel”

Ik werkte al bij een kantoor tijdens mijn duale hbo-opleiding Accountancy maar de sfeer paste niet echt bij mij. Van een vriend hoorde ik goede verhalen over werken voor het bedrijf BDO. Hij regelde voor mij een gesprek met Anne Marie die nu mijn leidinggevende is. Zij zei: ‘Het gaat er niet zozeer om wat je kunt, want dat kunnen we leren. Het gaat erom wie je bent en hoe je je gedraagt’. Dat gaf me het vertrouwen dat BDO bereid is in mij te investeren. Zo wilde ik gelijktijdig starten met mijn theoretische- en praktijkopleiding. Dat mocht. Hierdoor kan ik al in drie jaar mijn AA-titel halen. Verder merk ik dat BDO studie als onderdeel van mijn werk ziet, ze zijn geïnteresseerd in hoe het gaat en krijg ik de helft van mijn studietijd betaald.

Aandacht en solidariteit

Typerend voor het werken voor BDO vind ik dat als je een vraag hebt, er meteen een stoel wordt bijgeschoven. Er wordt echt tijd voor je gemaakt. Verder gebeurt alles in een heel open, informele sfeer. Natuurlijk kent het accountancy-vak een duidelijke structuur en hiërarchie, maar die zie je niet terug in de omgangsvormen. Als je ons tijdens een afdelingsuitje meemaakt, dan kun je echt niet zien wie de leidinggevende is. Wat ik ook heel erg waardeer is de onderlinge solidariteit. Successen, maar ook fouten, worden niet gezien als het product van één persoon maar als dat van het hele team.

Collega´s staan klaar voor elkaar

Aan een goede balans tussen werk en privé hecht ik veel waarde en BDO ook. Als er iets is waardoor ik eerder weg moet, of waardoor het handig is dat ik thuis werk, dan is dat geen probleem. Het is ook wel voorgekomen dat ik teveel op mijn bord had liggen tijdens een piekmoment. Als je collega’s zien dat je langer blijft doorwerken, komen ze uit zichzelf vragen of ze kunnen bijspringen.

De sfeer tijdens het werken voor BDO is heel open. Feedback gaat twee kanten uit. Ik voel geen enkele drempel om bij de partner van mijn afdeling binnen te lopen om te zeggen dat iets me dwars zit. Ook als dit zijn of haar gedrag betreft. En andersom, als ík iets te horen krijg, dan wordt dat ondersteund met duidelijke voorbeelden. Discussies zijn nooit op voorhand beslist. De argumenten winnen, niet de hiërarchie.

Prima arbeidsvoorwaarden en vooruitzichten

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima, denk maar aan 32 vakantiedagen en een premievrij pensioen. En dan zijn er ook nog de vele scholings- en doorgroeimogelijkheden. BDO werkt met een Talent Ontwikkelings Programma. Daarin stel je je ontwikkeldoelen voor het komende jaar. Je werkt dus ergens naar toe, onder begeleiding van je vaste coach, waardoor je steeds weet waar je staat. Verder is je coach er ook voor andere zaken waarmee je mogelijk zou kunnen zitten. Voor de toekomst is mijn eerste doel het behalen van mijn AA-titel en als ik verder kijk zou ik graag partner worden. Want ik zie me hier wel blijven, ik heb het echt heel erg naar mijn zin.

bekijk hier alle vacatures van BDO

Ga je binnenkort solliciteren? Bereid je goed voor op je sollicitatie door 5 moeilijke sollicitatievragen [met antwoorden]te lezen.

Deel dit bericht

Comments are closed.