Ervaring van de eerste weken als engineer KPN

0
Leestijd: 2 minuten

Karen Blanksma vertelt hieronder over haar ervaring van de eerste weken als engineer bij KPN.

Mijn eerste weken

“Op het moment dat ik gevraagd werd om dit stukje te schrijven, was ik net drie weken werkzaam bij KPN. Drie weken klinkt heel kort, maar stiekem heb ik al weer heel veel gezien en geleerd. Of ik juist deze indrukken niet op papier kon zetten. Maar natuurlijk! Mijn eerste kennismaking met KPN was tijdens een informatielunch. Hier voelde ik me erg thuis en voelde een klik met de starters en recruiters die ik daar gesproken heb. Hier wilde ik wel deel van uitmaken! Na het sollicitatietraject ben ik ben gestart als engineer bij het mobiele netwerk. Kort door de bocht zorgt deze afdeling ervoor dat je mobiel bereik hebt en houdt, zowel buiten als soms in grote gebouwen. Dit heeft mijn ogen geopend voor de processen die ons ‘vanzelfsprekende’ netwerk in de lucht houden!

Met een studie bouwkunde als achtergrond is bij een telecombedrijf bijna alles zo goed als nieuw. De eerste weken zijn dan ook vermoeiend, maar mijn collega’s zijn erg behulpzaam. Ik kan altijd met vragen bij hen terecht, en een geïnteresseerde, proactieve houding wordt zeer gewaardeerd! KPN is voortdurend bezig met zichzelf verbeteren, en starters met een frisse blik spelen daar ook zeker een rol in. Verwacht echter in de eerste maanden geen grote openbaringen, je collega’s verwachten dat ook niet van jou! Geef je ogen en oren eerst goed de kost en neem op tijd je rust. Het is eenmaal veel nieuwe informatie in een korte tijd.

Volgende weken

De volgende weken zal ik langzaam met een aantal projecten gaan meedraaien, en ook een van mijn eigen voorgestelde analyses gaan uitvoeren. Ook het aanleveren van een persoonlijk ontwikkelplan staat op mijn agenda. Nu ik kennis heb gemaakt met andere afdelingen zet dit mijn eigen werk in perspectief, maar geeft ook inspiratie voor mijn verdere ontwikkeling. Zo kan ik samen met mijn manager mijn eigen trainingsprogramma samenstellen en verder groeien binnen het bedrijf.
Als laatste staat er een teamuitje gepland, waarin ik mijn nieuwe collega´s ook buiten het bedrijf wat beter ga leren kennen. Kortom, veel om naar uit te zien!”

Wil je meer werkervaringen van beginnen KPN werknemers lezen? Check dan het blog over De Wonderlijke Wereld van een startende Nerd bij KPN. 

Deel dit bericht

Comments are closed.