Aegon en studenten; een goede match!

0
Leestijd: 2 minuten

Aegon is altijd op zoek naar nieuw talent. Daarom staan de Graduate recruiters van Aegon continu in contact met jonge talenten. Bijvoorbeeld tijdens externe recruitmentevents en de Aegon inhousedagen. Zo ontvingen wij bij Aegon op woensdag 18 oktober achttien talentvolle marketingstudenten van de studievereniging MARUG uit Groningen. Graduate recruiter Tim van Os vertelt in zijn blog hoe de Aegon Experience er voor deze studenten uit zag.

Een warm welkom voor de studenten

De Aegon Experience ging van start met een warm welkom van Nienke Luidinga, Graduate recruiter bij Aegon. Tijdens een korte introductie vertelde zij de studenten over Aegon en werden ze klaargestoomd voor de dag. Want naast een aantal inhoudelijke presentaties wordt er natuurlijk ook gewerkt. De case voor die dag: ‘Ontwikkel voor Aegon een marketingstrategie om Aegon Beheerd Beleggen onder de aandacht te brengen van onze klanten. Zonder voorbij te gaan aan het gevoel of de emotie van de klant.’

Het leven van een Aegon-marketeer

Tijdens een inhoudelijke presentatie gaf Theo van Uffelen, manager Marketing Particulier, de studenten een kijkje in van het leven van een Aegon-marketeer. Zo vertelde hij kort over de marketingvisie van Aegon. En voor welke uitdagingen onze marketeers komen te staan. De lachwekkende anekdotes, die voor veel studenten tot de verbeelding spraken, kwamen van Jeroen Vetter, hoofd Investment Office. Vervolgens ging hij verder in op ‘Aegon Beheerd Beleggen’. En vertelde hij de studenten meteen wat meer over het (beslissings-)gedrag van (potentiële) klanten en psychologische effecten. De kern van zijn verhaal: Niet alleen ratio maar voornamelijk emotie spelen een rol in het menselijk gedrag. Daar ligt de grootste uitdaging.

De case: Aegon Beheerd Beleggen

Met de informatie van Theo en Jeroen waren de studenten klaar om aan de slag te gaan met de case. Onder leiding van marketeer Maarten de Pril en senior online marketeer Ben Verschuur kregen de studenten twee uur de tijd om een marketingstrategie voor Aegon te ontwikkelen. Hierbij lieten Maarten en Ben gelijk zien hoe het er in een marketingteam precies aan toe gaat. Na twee uur was het tijd voor het presenteren van de verschillende strategieën. En kregen de studenten meteen feedback van Theo en Jeroen. Het groepje met de meest innovatieve en uitgedachte strategie ging naar huis met de prijs: de enige echte Aegon-goodiebag!

Weer een geslaagde Aegon Experience

Uiteraard werd de dag afgesloten met een borrel en werd er nog flink wat nagepraat. Daarbij kwam naar voren dat de manier waarop de studenten naar Aegon kijken als werkgever ontzettend positief is veranderd. De studenten zouden graag aan de slag gaan in de vorm van een stage, als werkstudent of in een startersfunctie. Het was mooi om te horen dat de studenten zo enthousiast waren over Aegon. En dat zij door zo’n inhousedag zien hoe zij hun kennis bij een financial zoals Aegon kunnen inzetten. Missie geslaagd dus!

Deel dit bericht

Comments are closed.