Bart bij Waterschapsbedrijf Limburg – NWT

0
Leestijd: 2 minuten

Hallo allemaal! Mijn naam is Bart van de Ven, ik ben 33 jaar oud en ik ben woonachtig in het wonderschone Nijmegen. Voor mijn studie heb ik een aantal jaren gewerkt bij een mediation bureau en op mijn 27e ben ik met mijn studie begonnen. Mijn bachelor was Politicologie en voor mijn master heb ik een joint-degree Europese Studies gedaan.

Sinds mei 2018 ben ik werkzaam bij het Waterbedrijf Limburg (WBL) in Roermond. Ik vervul hier de functie van “Junior Projectleider”. Ontzettend leuke en uitdagende functie. Het sluit goed aan bij een aantal van mijn ambities: Mijn leiderschapscapaciteiten ontwikkelen, meer technische kennis opdoen, een nog beter beeld van de watersector krijgen

Mijn interesse in de watersector ontstond eigenlijk tijdens de bachelor, toen ik een keuzevak volgde dat “Milieu, Vrede en Duurzame Ontwikkeling” heet. Hier werd ik voor het eerste geconfronteerd van de gevolgen van watermanagement op de stabiliteit van onze wereld. Sindsdien ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in water. Tijdens mijn bachelor scriptie heb ik gekeken naar de plasticvervuiling in de wereldzeeën. In het bijzonder heb ik de rol van de International Maritime Organization (onderdeel van de Verenigde Naties) bij het (niet) oplossen van dit probleem onderzocht.

Ook tijdens mijn master bleef water een thema dat mij interesseerde. Tijdens mijn stage bij de Nederlandse ambassade in Berlijn werd mij eens te meer duidelijk hoe gerenommeerd onze watersector is. Na deze stage verhuisde ik naar Münster om mijn studie af te maken. Hier besloot ik dat mijn scriptie met water te doen moest hebben. Gelukkig waren ze bij KWR op zoek naar een student die zich wilde gaan verdiepen in de financiering van infrastructuur in de watersector in andere landen. In deze periode heb ik, vooral dankzij het wekelijkse “Broodje Kennis” in korte tijd heel veel over de sector geleerd. Door deze lezingen en mijn eigen onderzoek werd ik mijn nog meer bewust hoe innovatief en veelzijdig werken met water kan zijn. Mijn besluit stond vast: Ik wilde verder in deze sector. Toen ik het Nationaal Watertraineeship voorbij zag komen was de keuze dan ook snel gemaakt!

Naast mijn werk en het traineeship doe ik ook nog wel eens wat in mijn vrije tijd. Mijn hobby’s zijn o.a. squash, hardlopen, kitesurfen, duiken en bier brouwen. Daarnaast speel ik graag bordspellen met vrienden, het liefste in combinatie met een goed speciaalbiertje.

Bart is trainee van april 2018 tot april 2020.

Deel dit bericht

Comments are closed.