Als Beleidsadviseur werken bij Gemeente Amsterdam

0
Leestijd: 2 minuten

Als Beleidsadviseur Onderwijssubsidies werken bij gemeente Amsterdam houd ik me voornamelijk bezig met de beoordeling en coördinatie van de Amsterdamse Leraren- en Scholenbeurzen, twee mooie tools die zijn ontwikkeld om de professionalisering van het onderwijs in Amsterdam te versterken. Daarnaast werk ik mee aan het Actieplan Lerarentekort, wat zoals de naam doet vermoeden, het lerarentekort in Amsterdam terug moet zien te dringen. Naast deze werkzaamheden is er veel vrije ruimte om ook aan te haken bij andere rollen, zo ga ik binnenkort een aantal leraren en schoolleiders interviewen over hun ervaringen met de beurzen.

Ondersteuning

Wat mij voldoening geeft is dat je leraren en scholen een zetje in de rug kan geven om hun onderwijs te versterken én zij ook echt zichtbaar blij zijn met de ondersteuning die ze krijgen. Verder zit ik in een team met veel jonge mensen die werken bij gemeente Amsterdam, dus de VrijMiBo’s zullen ook zeker niet ontbreken! Wel wordt er veel vergaderd. Toegegeven, ik ben absoluut een koffieliefhebber, maar soms wordt er iets té veel overlegd. Door al die vergaderingen wordt echt effectief werken op zo’n dag dan ook lastiger.

Ik leer iedere dag weer iets nieuws over hoe het Amsterdamse onderwijs in elkaar steekt. Het is altijd weer een leuke uitdaging te schakelen tussen beleid en de politieke agenda, er zit een complex systeem achter het uitgeven van de beurzen. En ook ik – net zoals mede Skyscrapers – ontkom er niet altijd aan Excel te moeten gebruiken. Dus bepaalde Excel trucjes die ik heb geleerd tijdens de cursus komen nu goed van pas. Ook werk ik binnen mijn team met Agile Scrum.

Meer lezen over werken bij Skyscraper? Klik hier

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.