Brexit en werken in Engeland: wat nu?

0
Leestijd: < 1 minuut

Groot nieuws vandaag. De uitslag van het Brexit referendum. Wat heeft Brexit voor gevolgen voor werken in Engeland en voor Engelsen die werken in de EU? Ook al staat er weinig vast, dit is wat we tot nu toe weten.

Europarlement
Een ding is zeker: alle 73 Europarlementariërs raken hun baan kwijt. Bovendien zal er gesneden worden in de Europese Commissie, waar Britse leden mogelijk hun toppositie kwijtraken. Na een Brexit zullen EU landen pushen deze banen op te laten vullen door EU landen zelf.

EU-iaan in Engeland
Als je als EU-bewoner in Engeland werkt zal je niet meteen het land uitgeknikkerd worden, dat hebben de Brexciting people beloofd. Wat er precies met hen zal gebeuren hangt af van de onderhandelingen na de Brexit. Een van de ideeën die nu op tafel ligt is een visa met puntensysteem, waarbij je je arbeid mag verrichten wanneer jouw expertise gewild is. Een Nederlandse gamemaker bereidt zich al voor op een verhuizing. 

Solliciteren in Engeland is dus erg onzeker en wellicht risicovol. Dit is wat we tot nu toe weten, het blijft speculeren.

Solliciteren in Engeland? Lees hier hoe je de perfect sollicitatiebrief schrijft

Deel dit bericht

Comments are closed.