Business Intelligence & Analytics team Deloitte

0
Leestijd: 2 minuten

Stefan van Duin is bijna 20 jaar werkzaam op het gebied van Business Intelligence en Data Analytics. Hij vindt zijn passie in het vinden van antwoorden in grote datasets, door het toepassen van wiskundige algoritmes en visualisatie technieken.

Per 1 september breken we als team door de magische grens heen van 50. Ik heb het dan over het Business Intelligence & Analytics team binnen Deloitte Consulting. En met 50 bedoel ik het aantal mensen. Dat is heel bijzonder, want de groei in ons team is de afgelopen jaren wel heel erg hard gegaan. Net als de groei bij de collega’s van Audit, Tax en Innovation, zodat we samen al circa 150 data analisten tellen in Nederland. Tijd om even de balans op te maken.

Ons team houdt zich bezig met inzichten halen uit data. Dat kan zijn door slimme visualisaties, of aantrekkelijke management dashboards, maar ook door de toepassing van wiskundige algoritmes en voorspellende modellen. Dat doen we in allerlei vraagstukken. Zo hebben we klantsegmentaties gedaan op basis van kassatransacties voor een grote fastfood keten en meten we de effectiviteit van promoties voor een drogisterijketen. Maar we werken ook aan het wereldwijd managen van werkkapitaal voor een grote telecomgigant, waarvoor we miljoenen financiële transacties moeten analyseren. En we helpen ziekenhuizen en gemeenten hun processen efficiënter in te richten. De rode draad is dat we altijd werken met hele grote databestanden, en dat we daar de relevante inzichten uit halen die nog niemand anders gevonden heeft. Samen met onze collega’s vertalen we die inzichten dan naar concrete aanbevelingen en helpen we die te implementeren.

De mensen in ons team noemen we “data scientists”. Dat zijn specialisten die vaak een zware beta achtergrond hebben, of op zijn minst veel affiniteit met IT en wiskunde. Ze vinden het leuk om te programmeren en met zeer grote databestanden te kunnen werken. Maar minstens zo belangrijk: ze zijn sociaal en communicatief sterk. Je kunt nog zo’n mooie analyse maken, maar als je de resultaten niet goed over kunt brengen aan het management van je klant, dan kan die er niets mee. Het vinden van die mensen is soms best wel eens moeilijk, maar de afgelopen jaren weten die talenten de weg naar ons team steeds beter te vinden. Dat komt ook omdat we veel samenwerken met universiteiten en zo veel mogelijk proberen te vertellen wat we allemaal doen.

Zo vind je in ons team minimaal mensen met een Master degree, maar vaak hebben ze een honours programma, een tweede master en/of een studie in het buitenland gedaan. Of ze zijn cum laude afgestudeerd. We kijken ook of je actief bent geweest naast je studie, bijvoorbeeld in een bestuursfunctie. Een groeiend aantal collega’s heeft een PhD degree. Kortom: we zoeken de beste van de besten.

Lijkt het jou ook leuk om bij Deloitte te werken? Bekijk hier de top 10 sollicitatietips vanuit Deloitte!

Deel dit bericht

Comments are closed.