De weg naar een Traineeship bij ProRail

0
Leestijd: 2 minuten

Ik ben Leah en ik volg sinds 1 oktober een Technische Traineeship bij ProRail. Ik heb Wiskunde gestudeerd. Een studie waarmee je onwijs veel kanten op kan. Maar welke kant wil ik er eigenlijk mee op? Dat is wat ik me aan het begin van mijn afstudeerjaar begon af te vragen. Ik besloot om me hier al vroeg op te gaan oriënteren. Ik vertel jullie graag wat meer over mijn reis naar ProRail!

Ja, hier wil ik werken!

Omdat ik besloten had me vroeg te gaan oriënteren, bezocht ik november vorig jaar al een inhousedag van ProRail. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooraf een beetje een negatief beeld had over ProRail. In mijn gedachte was het toch een beetje een suf bedrijf waar mensen al héél lang werken en zich vooral heel erg veel bezighouden met onderhoudswerkzaamheden waardoor je trein vertraging heeft of een eind moet omrijden waardoor je reis veel langer duurt. Maar op de inhousedag kwam ik erachter dat dit beeld eigenlijk niet klopte!

ProRail doet veel meer dan ik in eerste instantie dacht en ik hoorde over hele toffe projecten waar je je als Trainee mee bezig kan houden. Toen was mijn interesse gewekt. Ik ging het gesprek aan met meerdere Trainees op de inhousedag om ze het hemd van het lijf te vragen en uit te vinden of een Traineeship bij ProRail ook bij mij paste. Het was uiteindelijk zo’n leuke dag en alle Trainees waren zo aardig dat ik dacht: “Ja, dit is precies de bedrijfscultuur die ik zoek en ze doen ook nog eens toffe dingen. Hier moet ik solliciteren!”

De online selectiedag

Met deze motivatie schreef ik dan ook mijn brief. En goed nieuws: ik werd uitgenodigd voor de selectiedag! Inmiddels was corona ook in Nederland een feit en dus was de sollicitatieronde online. Toch een beetje jammer, aangezien ik van de andere Trainees had gehoord dat de selectiedag juist een superleuke dag is. Normaal gesproken kom je naar het hoofdkantoor in Utrecht, leer je je wellicht toekomstige collega’s kennen en word je helemaal geïnspireerd en nog enthousiaster over het bedrijf. En dat is online natuurlijk toch wat lastiger. Maar ik moet zeggen, de online selectiemiddag was een groot succes. Zo werd er bijvoorbeeld verteld over allerlei gave projecten waar ProRail mee bezig is. Ook de afsluitende borrel was hartstikke gezellig en we konden alle vragen stellen die we maar wilden aan de huidige trainees. Al met al voor mij nog meer reden om bij ProRail aan de slag te willen gaan.

Aan de slag

En nu werk ik alweer een maandje bij ProRail. Ik ben druk bezig met het leren kennen van mijn collega’s en medetrainees. En vooral ook erachter komen wat precies mijn opdracht is en wat ik de komende maanden ga doen. Al met al klinkt het tot nu toe allemaal veelbelovend en ben ik super enthousiast over dit traineeship!

Over het Traineeship

Met een Traineeship bij ProRail gaan de deuren voor je open! Je zet je tanden in boeiende en complexe projecten, duikt diep de inhoud in en je ontwikkelt je maximaal. In drie uitdagende, diverse opdrachten van ieder acht maanden draag jij bij aan de duurzame inzetbaarheid van het spoor. We kennen vier soorten Traineeships: Technisch, Financieel, Management en Legal. Alles hierover lees je hier.

Deel dit bericht

Comments are closed.