Eerstejaars trainee bij Vitens

0
Leestijd: 2 minuten

Met mijn bachelor bestuurskunde en master in verandermanagement, ben ik breed opgeleid en wist ik nog niet wat ik echt wilde. Vandaar dat ik op zoek was naar een traineeship. Ik kwam bij Vitens uit omdat het bedrijf midden in de maatschappij staat, een groot operationeel gedeelte heeft en veel veranderingen ondergaat.

De eerste twee maanden

De eerste twee maanden van het traineeship staan in het teken van het bedrijf leren kennen. Ik heb drie weken met monteurs gaten gegraven en lekkages verholpen, meegeluisterd bij de klantenservice en het storingseiland. Ook heb ik meegekeken bij onder andere een procesoperator, die verantwoordelijk is voor de winlocatie, een incassomedewerker en een drinkwaterinstallatiecontroleur. Naast de operatie leer je ook alle afdelingsmanagers en de directie kennen. Je krijgt dus echt de tijd om het bedrijf goed te leren kennen, voordat je begint aan je eerste opdracht.

Naast het kennismaken en meelopen, krijg je met je medetrainees ook een opdracht van de directie. In ons geval zijn wij aan het kijken naar de mogelijkheden om industriewater te leveren. Hierbij wordt je vrij in het diepe gegooid, want je moet zelf op zoek naar de kaders en dat afstemmen met de directie. Tijdens deze opdracht leer je Vitens erg breed kennen. Wij hebben zelfs een bezoek gebracht aan Watergroep Vlaanderen, waarbij we ook nieuwe dingen hebben geleerd over hoe het in België gaat.

Mijn opdrachten


Mijn eerste opdracht doe ik bij de afdeling Klant en Facturatie. Ik ben daar het aanspreekpunt voor een operationeel team dat bezig is met een project en overleg ook met andere afdelingen, zoals Finance en Netbeheer en Leveren. Daarnaast heb ik soms contact met klanten. Mijn opdrachtgever begeleidt mij hierin, maar ik krijg erg veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Daarnaast heeft iedere trainee ook een coach (een afdelingsmanager), waar je alles mee kunt bespreken. Je krijgt dus veel begeleiding, maar er wordt ook zeker wat van je verwacht.

Naast deze opdracht houd ik me ook bezig met de werving van nieuwe trainees. Ik ben hierin verantwoordelijk voor het contact met externe partijen, zoals studieverenigingen, universiteiten en wervingsbedrijven. Ik krijg de vrijheid om met hen afspraken te maken over hoe we campagnes gaan vormgeven, te kijken naar welke events we willen gaan en zoeken naar eventuele andere partijen om mee samen te werken. Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk voor het aanleveren van genoeg potentiele trainees voor de selectie begint.

Al met al ben ik erg blij met de keuze voor het traineeship bij Vitens. Het is een mooie stap in het begin van je loopbaan, in een erg grote organisatie met veel kansen!

Deel dit bericht

Comments are closed.